Radio Televizija Majdanpek - logo Radio Televizija Majdanpek - antene

Radio Televizija Majdanpek


  email: info@rtvmajdanpek.com

Radio Televizija Majdanpek


  email: info@rtvmajdanpek.com

Radio Televizija Majdanpek


  email: info@rtvmajdanpek.com

Radio Televizija Majdanpek


  email: info@rtvmajdanpek.com

Radio Televizija Majdanpek


  email: info@rtvmajdanpek.com
Poslednja aktivnost: Nikad
Nije prijavljen [Prijavi se ]
Idi Na Dno

Verzija za štampu | Prati ovu temu | Dodaj u omiljene   Postavi novu temu Anketa:
Autor/ka: Naslov: U Knjaževcu formirana lokalna vlast...ALI, SA KOJIM ROKOM TRAJANJA!?
Salle
Junior
**


Avatar


Poruke: 25
Registrovan/a: 4-1-2009
Lokacija: Knjaževac
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: Optimizam

ISP: *.185.eunet.yu

[*] napisana 6-2-2009 u 15:33 Citiraj i odgovori
U Knjaževcu formirana lokalna vlast...ALI, SA KOJIM ROKOM TRAJANJA!?:jao::jao::jao:

KNJAŽEVAC - Odbornici koalicije DS-SNS-SPS-DSS-PUPS izabrali su juče u Knjaževcu novu lokalnu vlast. Tako je ova varoš postala prva u Srbiji gde su vlast podelili naprednjaci Tomislava Nikolića i demokrate Borisa Tadića. Za predsednika opštine izabran je mašinski inženjer Mladen Radosavljević (35) iz DS, a za njegovog zamenika advokat Vesna Simić iz SNS-a. Predsednik skupštine je Darko Živković (SPS), dok su u petočlano opštinsko veće ušli po jedan odbornik iz DSS-a, PUPS-a i DS-a, i dvoje odbornika iz SNS-a. Pre izbora nove vlasti, sa mesta predsednika SO Knjaževac smenjen je dr Miodrag Pavlović iz pokreta „Živim za Krajinu - Boško Ničić”. Da podsetimo, Ničićev pokret je do pre dve nedelje imao većinu sa G17 plus i SPS-om. Jučerašnja sednica je počela žustrim nastupom odbornika iz G17 plus koji su zahtevali odlaganje dok ne dođe odgovor iz Ministarstva za lokalnu samoupravu kome je poslat dopis o prekoračenju zakonskog roka za formiranje lokalne vlasti. U tom dopisu, koji je potpisao dr Pavlović, od Ministarstva se traži raspuštanje skupštine u skladu sa članom 85 zakona o lokalnoj samoupravi. Ovaj predlog su odbili odbornici većinske koalicije. To je iritiralo opoziciju, pa se sa skupštinske govornice moglo čuti o prodaji Knjaževca beogradskim moćnicima, dok su demokrate pozivale manjinu da sportski priznaju poraz. - Svesni ste da kršite zakon, ali verujete u svoju političku silu. Prodali ste svoje birače jer oni koji su glasali za DS sigurno nisu želeli koaliciju sa Tomom Nikolićem - čulo se sa govornice. Novoizabrani predsednik opštine Radosavljević je rekao da su svi organi vlasti izabrani u skladu sa zakonom. - Ne smatram neobičnim što smo u koaliciji sa SNS-om, to je sasvim normalno kada imamo iste ciljeve. I oni, kao i mi, žele boljitak za Knjaževac i u našoj koaliciji nema ničeg neobičnog. Nijedan naš član savez sa SNS-om nije komentarisao na negativan način. Uostalom, nismo mi prvi grad sa ovakvom koalicijom, pre nas je to učinilo Prijepolje! Sa svim koalicionim partnerima smo se dogovorili šta nam je prioritet u radu – kaže predsednik opštine Mladen Radosavljević. - Sa DS i ostalim partnerima očekujemo izuzetnu saradnju a baš za njih smo se opredelili jer imaju izuzetno kvalitetne ljude. Centrala nijednom sugestijom nije uticala na našu odluku, sve smo samostalno odlučili. Ne shvatam zašto je nekome čudna saradnja SNS i DS, DSS i SPS. Imamo zajedničke ciljeve- interese građana - rekla je Vesna Simić.

Ničić: Nova vlast već izgubila većinu
-------------------------------------

Predsednik pokreta „Živim za Krajinu” Boško Ničić kaže da je nova lokalna vlast u Knjaževcu već izgubila većinu. - Izborom na funkcije predsednika opštine, zamenika predsednika opštine i još troje odbornika na mesta opštinskog veća, izgubili su pet odbornika kojima po zakonu prestaje odbornički mandat i ne mogu da glasaju. I dvojici odbornika iz LDP su oduzeli mandate, a nisu dodelili nove, tako da „skupštinska većina” sada ima 16 odbornika što nije dovoljno ni za kvorum - kazao je Ničić.

Vesna Simić osuđena na zatvorsku kaznu
--------------------------------------

Dojučerašnji predsednik SO Knjaževac dr Miodrag Pavlović kazao je da novoizabranu zamenicu predsednika opštine čeka zatvor. - Zamenica predsednika opštine Vesna Simić osuđena je na kaznu zatvora u trajanju od tri meseca zbog zloupotrebe službenog položaja, i trenutno se njena žalba nalazi kod Vrhovnog suda. Kada je bila svojevremeno u opštinskoj vlasti kao član SPS-a, došlo je do malverzacije socijalnog stana od 200 kvadrata - kazao je Pavlović. Simićeva je rekla da presuda nije pravnosnažna i da njen privatni život „nema uticaja” sa funkcijom koju će obavljati.
Pogledaj Korisnikov Profil Pošalji e-mail korisniku Pogledaj Sve Poruke Korisnika Pošalji U2U korisniku
Sneza
Forum Manijak
*****


Avatar


Poruke: 1241
Registrovan/a: 5-11-2007
Lokacija: Tu i Tamo
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: U ritmu muzike

IP: 77.46.249.*

[*] napisana 7-2-2009 u 23:07 Citiraj i odgovori


Rok trajana 8h na -3
Kad se svi izredjaju i pokupe malo parica, spusti im temperaturu na -10 i ostavi ih zamrznute 20 godina, a mozda i vise.
Pojedine nemoj da ti padne napamet da odmrznes ni za 100 godina, tesko nama ce da bude!
Pogledaj Korisnikov Profil Pogledaj Sve Poruke Korisnika Pošalji U2U korisniku
Postavi novu temu Anketa:


Idi Na Vrh


Powered by XMB
Izradio Aventure Media &  XMB Grupa © 2002-2005

RTM Theme by  D. Lazarević