Radio Televizija Majdanpek - logo Radio Televizija Majdanpek - antene

Radio Televizija Majdanpek


  email: info@rtvmajdanpek.com

Radio Televizija Majdanpek


  email: info@rtvmajdanpek.com

Radio Televizija Majdanpek


  email: info@rtvmajdanpek.com

Radio Televizija Majdanpek


  email: info@rtvmajdanpek.com

Radio Televizija Majdanpek


  email: info@rtvmajdanpek.com
Poslednja aktivnost: Nikad
Nije prijavljen [Prijavi se ]
Idi Na Dno

Verzija za štampu | Prati ovu temu | Dodaj u omiljene   Postavi novu temu Anketa:
Autor/ka: Naslov: KOALICIJA BOŠKA NIČIĆA NAPUŠTA VLAST U BORU
Salle
Junior
**


Avatar


Poruke: 25
Registrovan/a: 4-1-2009
Lokacija: Knjaževac
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: Optimizam

ISP: *.32.eunet.yu

[*] napisana 26-1-2009 u 17:26 Citiraj i odgovori
KOALICIJA BOŠKA NIČIĆA NAPUŠTA VLAST U BORUKoalicija “Živim za Bor” zaječarskog gradonačelnika Boška Ničića koja sa DS, SPS, DSS i Vlaškom demokratskom strankom Srbije (VDSS) čini deo tanke skupštinske većine u SO Bor izlazi iz vlasti.
Ovo je novinarima potvrdio upravo Ničić, napominjući da će konačnu odluku o tome doneti Glavni odbor na sednici 29. januara.
- Uprkos dogovorenoj koaliciji sa DS i SPS u Knjaževcu, desila se izdaja. Zato nemamo ni jedan razlog da nastavimo da ih podržavamo u Boru - rekao je Ničić.- Spremni smo na nove izbore na kojima će naša koalicija osvojiti najmanje deset odborničkih mesta. Gradonačelnik Zaječara ističe da bi njegova koalicija napustila vladajuću većinu u Boru, čak i da nije “bilo izdaje demokrata i socijalista u Knjaževcu”.
- Boranima smo obećali da ćemo, uprkos ogromnoj infrastrukturnoj zapuštenosti, obnoviti grad – naglašava Ničić.-Naša obećanje nismo mogli da ostvarimo najviše zato što se Srđan Marjanović (DS) i Dragan Žikić (SPS), predsednik opštine Bor i njegov zamenik, očigledno nisu snašli na tim funkcijama Ničić je Marjanovića i Žikića optužio da uporno “glume direktore svih javnih preduzeća u Boru”.
- Njihov zadatak je da stvore uslove da javna preduzeća uspešno posluju - podseća Ničić.- Marjanović i Žikić taj zadatak, očigledno, nisu uspunili.
Radikalska opozicija sa 13 odbornika sada će, uz troje Ničićevih, imati 16 odborničkih mesta. Po svemu sudeći, o novoj vlasti odlučivaće dvoje odbornika DSS-a. Dokle će tako tanka većina moći da rukovodi gradom sa 40.000 stanovnika i opštinom veliki je znak pitanja. Izvesno je da vrući politički dani tek dolaze, a Bor će, iz dana u dan, iz sata u sat, sve bliže biti još jednim (neizvesnim) izborima u kojima će, najverovatnije, glavnu reč imati koalicija DS-SPS i ,eventualno, SNS. Svoju šansu čekaju i radikali (SRS), ali i Ničićev Pokret “Živim za Krajinu”. Autsajderi su, sigurno je, SPO, pa i LDP ako se ne pridruži nekoj od jačih političkih partija ili koalicija. U sličnoj poziciji je i DSS.
- Samo mogu da ponovim svoju izjavu datu pre više meseci kada sam rekao da tu koaliciju ne treba niko da ruši, jer će se sama od sebi srušiti. Vreme je potvrdilo da sam bio u pravu i da izlaz iz ove situacije može biti ili novi izbori ili da se produži agonija sa postojećom koalicijom bez Ničićevih odbornika - rekao je Branislav Rankić, predsednik Okružnog odbora SRS i odbornik u SO Bor.
Pogledaj Korisnikov Profil Pošalji e-mail korisniku Pogledaj Sve Poruke Korisnika Pošalji U2U korisniku
Postavi novu temu Anketa:


Idi Na Vrh


Powered by XMB
Izradio Aventure Media &  XMB Grupa © 2002-2005

RTM Theme by  D. Lazarević