Radio Televizija Majdanpek - logo Radio Televizija Majdanpek - antene

Radio Televizija Majdanpek


  email: info@rtvmajdanpek.com

Radio Televizija Majdanpek


  email: info@rtvmajdanpek.com

Radio Televizija Majdanpek


  email: info@rtvmajdanpek.com

Radio Televizija Majdanpek


  email: info@rtvmajdanpek.com

Radio Televizija Majdanpek


  email: info@rtvmajdanpek.com
Poslednja aktivnost: Nikad
Nije prijavljen [Prijavi se ]
Idi Na Dno

Verzija za štampu | Prati ovu temu | Dodaj u omiljene   Postavi novu temu Anketa:
 Strana:  1  2  3  ..  16
Autor/ka: Naslov: Kome odgovara ružna slika o Srbiji?
radep001
Forum Manijak
*****
Poruke: 774
Registrovan/a: 5-2-2008
Lokacija: M.pek
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: odlično

ISP: *.smin.itsisp.net

[*] napisana 22-2-2008 u 20:33 Citiraj i odgovori
Kome odgovara ružna slika o Srbiji?Samo Vas pitam.http://i301.photobucket.com/albums/nn56/radep001/36_15_49.gif
Pogledaj Korisnikov Profil Pogledaj Sve Poruke Korisnika Pošalji U2U korisniku
Jeca
Forum Eksterminator
******


Avatar


Poruke: 6400
Registrovan/a: 3-2-2006
Korisnik nije na veziISP: *.il.comcast.net

[*] napisana 22-2-2008 u 20:54 Citiraj i odgovori


Nikome. Pogotovo ne meni u USA, koja inace pokusavam onima koji ne znaju, da objasnim ko smo mi Srbi i sta za nas znaci Kosovo, kroz istoriju, vekove, tradiciju, pravoslavlje. Objasnjavam, stvorim sliku neku i onda upalim tv i smrznem se. Posebno sam ljuta sto za shodno nisu nasle mnoge lokalne TV kuce iz Chicaga da pokazu bar minut jedan sa mirnog protesta koji se desavao tokom dana....vec satima piljim u TV u cudu i gledam ''breaking news'' i huligane kako pale, ruse, kradu i obijaju. Eto, tako su nas predstavili svetu. Srecom, u lokalnoj TV Chicaga, imam prijateljicu, novinarku(Amerikanka) koja je iole upoznata sa situacijom preko prijatelja Srba, kojih dosta ima...pa je spremila jako divan tekst koji ce se ovih dana objaviti. Govorim o novinama ''Chicago Tribune'' za koje ona radi. U Chicago ce u Nedelju u centru grada biti odrzani takodje mirni protesti. Ona ce biti tu kako bi intervjuisala nas narod i iskreno se nadam da ce se nase ime obelodanjiti jer ovo lazno predstavljanje nas kao Srba mi srce para. Mogu vam reci da sam prilike imala da pricam sa nekim prijateljima (koji nisu Srbi) i kad im objasnjavam situaciju, ono sto im imam reci a da me svakako bolje shvate je '' Uzeli su Kosovo Srbiji....sad je red valjda da uzmu Jerusalem Izraelu'' Verujte, posle te recenice, mnogo im je jasnije sta je zapravo Kosovo Srbiji.
Na TV sam slusala kako kaze onaj kreten od coveka, bivsi sekretar odbrane, William Cohen, da Kosovo treba imati nezavisnost jer je vecina stanovnika Albanskog porekla. Moje pitanje, na CNN sajtu(pitanja za goste CNN televizije) je bilo....'' Treba li da se Florida zvanicno preda Kubancima, jer su mnogo brojniji, da imaju i oni parce tudje zemlje a da je zovu svojom...treba li takodje Kalofornija da se Meksikancima preda?..."
http://i799.photobucket.com/albums/yy271/mymakeup/hearts.pnghttp://i799.photobucket.com/albums/yy271/mymakeup/hearts.pnghttp://i799.photobucket.com/albums/yy271/mymakeup/hearts.pnghttp://i799.photobucket.com/albums/yy271/mymakeup/hearts.pnghttp://i799.photobucket.com/albums/yy271/mymakeup/hearts.pnghttp://i799.photobucket.com/albums/yy271/mymakeup/hearts.pnghttp://i799.photobucket.com/albums/yy271/mymakeup/hearts.pnghttp://i799.photobucket.com/albums/yy271/mymakeup/hearts.png
Pogledaj Korisnikov Profil Pogledaj Sve Poruke Korisnika Pošalji U2U korisniku
St.Rudnoglavski
Vrlo aktivni član
****
Poruke: 189
Registrovan/a: 6-11-2007
Lokacija: Čačak
Korisnik nije na veziIP: 91.150.109.*

[*] napisana 22-2-2008 u 21:46 Citiraj i odgovori


Za početak, izneću prvu misao posle pogleda na naslov teme. Ne verujem da je iz nekog "centra" vođena akcija sa predumišljajem o stvaranju ružne slike za Srbiju. Mislim da je došla do izražaja filozofija neorganizovane gomile, koja u trenutku improvizuje, kako prihvatanje ili "izglasavanje trenutnog lidera" za necivilizovane radnje, tako i "usvajanje akcionog plana". Čak i bez "lidera" je moguć kolektivni, potpuno iracionalni haos, koji se veoma brzo preobražava, po principu onih za koje se kaže - "pušteni sa lanca", u nekontrolisane akcije razbijanja, rušenja, paljenja, krađe... i koje je skoro sasvim nemoguće u trenutku staviti pod kontrolu.

Postavlja se i pitanje u kom stepenu pomerene svesti su bili najžešći akteri stvaranja ružne slike, zbog prekomernog alkohola i ko zna čega još. Moguće je da su svesno ili nesvesno, oficijelni govornici na mitingu protesta, kod nekih osoba, pokrenuli destruktivni okidač.

Dakle, moje mišljenje da nije bilo planske namere da se napravi ružna slika o Srbiji, tj. da osobe koje su stvorile takvu sliku nisu o tome uopšte razmišljale. Njihov povod je možda bio, negde u dubini podsvesti, uzvišen, ali se pogubio u rušilačkom zanosu, pa se sveo na najprizemnije poteze.

Za tvrdnju da je bilo namere da sve ovako ispadne, što je moguće - čak i realno, ja ne raspolažem indicijama koje bi poduprle takvu tvrdnju. Čak i da oni, koji su eksperti za utvrđivanje ovakvih predumišljaja, dođu do sigurnih saznanja o tome, teško je verovati da će to obelodaniti - što je sigurno jedan od razloga zašto nam se ovo dogodilo. Ako bismo, hipotetički usvojili premisu o namernom stvaranju ružne slike, zaista bi moglo da se debatuje o tome, ko bi imao najveću korist od te ružne slike (likuje Tači, a i Amerima smo podelili asa... mnogo bi se mučili u Čikagu šta da prikažu na TV, da nije bilo ružne epizode mitinga)
Pogledaj Korisnikov Profil Pošalji e-mail korisniku Poseti Korisnikovu Web Stranicu Pogledaj Sve Poruke Korisnika Pošalji U2U korisniku
Jeca
Forum Eksterminator
******


Avatar


Poruke: 6400
Registrovan/a: 3-2-2006
Korisnik nije na veziISP: *.il.comcast.net

[*] napisana 22-2-2008 u 22:09 Citiraj i odgovori


Tvrdnje nema da je namera da tako ispadne, vec zasto se samo skoncentrisati na najgori deo price? Mogli su takodje da prikazu i onaj civilizovani deo protesta...kako bi covek, koji prati prenos desavanja, mogao sam da donese odluku da smo civilizovani ali da ima i onih, koju su od srece vristali kad se docepali onih patika i ostalih stvari koje su krali iz obijenih prodavnica....da medju nama svima ima po jedna plavisa koja je sa pogresnom namerom krenula od kuce.(kao ona sa snimka koji je aktuelan trenutno).Znate li kako ruzno izgleda, gledati tako nesto?...pa ti objasni onima koji ne znaju da je to naime mirni protest, i da su hiljade i hiljdade Srba tako civilizovano i graciozno prisustvavali mitingu(ako ne i milioni srba...kazu ovde 150 000, mada smatram da je bilo vise). Objasni im da su snimci koji se vrte samo deo price, deo ruzne price....da to nije bio protest i deo naroda koji je bio na njemu, da su to najnizi sloj Srba, kojima se ukazala prilika da se obnove sa obucom i sl. Da me brat zvao nije i rekao "krenuli smo iz skupstine sada ka hramu'' ne bih ni znala gde i sta...takodje sam pratila snimke na netu...a ovde, ovo , sto sam imala prilike da gledam(na lokajlnoj TV)....ono, ono divljanje, e to je bio protest kako oni prenose...doslo par stotina srba i protestovali tako sto su zapalili ambasadu americku(sto su i prikazali), nadjeno jedno telo(kazu i to da je jedan od protestanata), razvaljena i Hrvatska ambasada( i onda krece nepotrebna prica o ratu medju srbima i hrvatima) itd....nema snimaka mirnog protesta.....razumete li??? Nema....Ja ne kazem da se to radi da bi bilo kome islo u korist...ja samo prenosim utiske i informacije. kako onaj koji ne razume pricu "Srbija-Kosovo" da shvati ko smo, sta smo, zasto Kosovo?http://i799.photobucket.com/albums/yy271/mymakeup/hearts.pnghttp://i799.photobucket.com/albums/yy271/mymakeup/hearts.pnghttp://i799.photobucket.com/albums/yy271/mymakeup/hearts.pnghttp://i799.photobucket.com/albums/yy271/mymakeup/hearts.pnghttp://i799.photobucket.com/albums/yy271/mymakeup/hearts.pnghttp://i799.photobucket.com/albums/yy271/mymakeup/hearts.pnghttp://i799.photobucket.com/albums/yy271/mymakeup/hearts.pnghttp://i799.photobucket.com/albums/yy271/mymakeup/hearts.png
Pogledaj Korisnikov Profil Pogledaj Sve Poruke Korisnika Pošalji U2U korisniku
nacional
Forum Manijak
*****


Avatar


Poruke: 635
Registrovan/a: 1-2-2008
Lokacija: Friško u Majdanpeku, California
Korisnik nije na veziIP: 77.46.174.*

[*] napisana 22-2-2008 u 22:52 Citiraj i odgovori


A znate koliko me zabole šta o nama misle stranci, da znaju šta ja o njima mislim ne bi uopšte mislili, već bi gledali svoja posla. Da imamo vladiu kakva treba da bude, sad bi već priznali sve one koji imaju iste ideje u svojoj zemlji kao šiptari na Kosovu. Priznali bi ih iako ovi JOŠ ne traže priznanje, priznali bi ih pre zahteva za priznanje.

O nama mogu da misle i razmišljaju i sto godina neće uspeti da smisle i razumeju ko smo i šta smo. Nemaju oni na osnovu čega da misle, pogotovu amerikanci koji moraju da izmišljaju svoju istoriju i koji nisu ni postojali tamo gda su sad , na OTETOJ I PROKLETOJ zemlji INDIJANACA koje su strpali u rezervate kao životinje.
Veverica je postavljena na točak koji se okreće, ali se ne okreće točak. okreće ga veverica. Kad bi veverica stala, točak bi se prestao okretati. Ali šta bi to donelo veverici? Ništa. Jedino bi joj oduzelo zabludu da trči.
Pogledaj Korisnikov Profil Pogledaj Sve Poruke Korisnika Pošalji U2U korisniku
 Strana:  1  2  3  ..  16
Postavi novu temu Anketa:


Idi Na Vrh


Powered by XMB
Izradio Aventure Media &  XMB Grupa © 2002-2005

RTM Theme by  D. Lazarević