Radio Televizija Majdanpek - logo Radio Televizija Majdanpek - antene

Radio Televizija Majdanpek


  email: info@rtvmajdanpek.com

Radio Televizija Majdanpek


  email: info@rtvmajdanpek.com

Radio Televizija Majdanpek


  email: info@rtvmajdanpek.com

Radio Televizija Majdanpek


  email: info@rtvmajdanpek.com

Radio Televizija Majdanpek


  email: info@rtvmajdanpek.com
Poslednja aktivnost: Nikad
Nije prijavljen [Prijavi se ]
Idi Na Dno

Verzija za štampu | Prati ovu temu | Dodaj u omiljene   Postavi novu temu Anketa:
Autor/ka: Naslov: Posna sarma sa orasima
stela
Forum Eksterminator
******


Avatar


Poruke: 24272
Registrovan/a: 20-3-2006
Lokacija: Bec
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: ***

ISP: *.vie.surfer.at

[*] napisana 25-1-2007 u 15:02 Citiraj i odgovori
Posna sarma sa orasima



Sastojci:

Za 6 Osoba:

1 glavica Kiselog Kupusa ili 2 manje (otprilike 2kg ukupna tezina)
4-5 manjih glavica crnog luka
Pirinac (otprilike 1 solja za belu kafu)
2 kasicice aleve paprike
10g. mlevenog bibera
2-3 bibera u zrnu
100gr mlevenih oraha
tucana paprika
2-3 lista lorbera
1 kasika brasna

Priprema:

Odvojiti listove od glavice i ostaviti debelu zilu u sredini lista. Ukoliko je kupus prekiseo ili preslan, oprati ga u 2-3 vode.

Luk sitno iseckati i prziti na vrelom ulju. Luk posoliti ali ne mnogo vodeci racuna koliko je slan kupus. Kada je luk isprzen, dodati otrebljenog i opranog pirinca da se i pirinac sa lukom isprzi. Mesati da ne zagori. Dodati 1 kasicicu aleve paprike i jos malo proprziti pa skinuti sa vatre. Zatim dodati biber i mlevene orahe i ukoliko volite ljuto, dodajte i tucanu papriku po ukusu.

List kupusa staviti na dlan leve ruke. Na sredini lista staviti ravnu kasiku nadeva, a previti uzduznu stranu lista ali tako da dodje do sredine lista. To isto uciniti i sa drugom stranom a zatim list, pocevsi od donje strane uvijati do vrha.

Sarmu je najbolje kuvati u zemljanoj serpi ili bar u serpi sa debelim dnom. Na dno serpe stavite ulje, pa listove kupusa a zatim redjati sarme u krug. Sarme pokriti celim listovima kupusa, staviti izmedju lorber i biber u zrnu. Naliti toplom vodom da odgrezne i kuvati na tihoj vatri dok kupus ne omeksa, povremeno dolivajuci po malo tople vode.

Na kraju, staviti u tiganj 2-3 kasike ulja i kad se ugreje dodati brasno i prziti dok ne porumeni. Dodati 1 kasicicu aleve paprike pa zaprsku izruciti preko sarme. Ostaviti da se jos malo prokrcka.

Prijatno!!!!!

p.s.: Moje omiljeno posno jelo...ja to spremam bez zaprske na kraju...;)




Zivot je kratak - uzmi batak
http://s1b.directupload.net/images/081026/9du5onf2.jpg
Pogledaj Korisnikov Profil Poseti Korisnikovu Web Stranicu Pogledaj Sve Poruke Korisnika Pošalji U2U korisniku Ovaj korisnik ima MSN Messenger stela's Yahoo
Postavi novu temu Anketa:


Idi Na Vrh


Powered by XMB
Izradio Aventure Media &  XMB Grupa © 2002-2005

RTM Theme by  D. Lazarević