Radio Televizija Majdanpek - logo Radio Televizija Majdanpek - antene

Radio Televizija Majdanpek


  email: info@rtvmajdanpek.com

Radio Televizija Majdanpek


  email: info@rtvmajdanpek.com

Radio Televizija Majdanpek


  email: info@rtvmajdanpek.com

Radio Televizija Majdanpek


  email: info@rtvmajdanpek.com

Radio Televizija Majdanpek


  email: info@rtvmajdanpek.com
Poslednja aktivnost: Nikad
Nije prijavljen [Prijavi se ]
Idi Na Dno

Verzija za štampu | Prati ovu temu | Dodaj u omiljene   Postavi novu temu Anketa:
Autor/ka: Naslov: Krompir corba
Fee
Forum Manijak
*****


Avatar


Poruke: 862
Registrovan/a: 23-9-2006
Lokacija: Daleko
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: Sto me ne ubije ,ojaca me

ISP: *.adsl.alicedsl.de

[*] napisana 28-9-2006 u 08:37 Citiraj i odgovori
Krompir corba



KROMPIR ČORBA

Na ulju propržiti jednu malu glavicu crnog luka ili parče praziluka i 1 narendanu šargarepu.U to dodati na komadiće seckan krompir 3 komada i 1 varjačicu brašna i pola kašičice aleve paprike. Sve promešati i naliti vodom.Kuvati dok se krompir ne skuva.Zaljutiti sa malo ljute papričice ,dodati bibera ,soli i začin od povrća. Mogu se zakuvati i male noklice koje napravite od 1 jajeta malo soli i brašna da ne bude mnogo tvrdo pa ih vadite malom kašičicom.
Pogledaj Korisnikov Profil Pogledaj Sve Poruke Korisnika Pošalji U2U korisniku
Fee
Forum Manijak
*****


Avatar


Poruke: 862
Registrovan/a: 23-9-2006
Lokacija: Daleko
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: Sto me ne ubije ,ojaca me

ISP: *.adsl.alicedsl.de

[*] napisana 28-9-2006 u 18:00 Citiraj i odgovori


Corba od krompira

1 kg krompir
1 kašika ulje
3 kašika pavlaka
1 kašikica aleva paprika
1 kašika brašno
1 kom žumance
1 kom paprika
1 glavica crni luk
1 kom šargarepa

Začini
Sirće
Peršun
Lovor

Kuhinja: Srpska
Vreme pripreme: 90 min
Broj porcija: 4




Uvod
Ako izbacite jaje, ovo može biti i vrlo ukusna posna čorba.


Priprema
Krompir ugulite, operite i isecite na sitne kocke. U šerpu zagrejte kašiku ulja, dodajte crni luk na kockice isečen, šargarepu isečenu na kolutove, papriku baburu (celu, nesečenu), alevu papriku, so, lovor i sve pospite brašnom. Dobro promešajte i nalijte sa litrom hladne vode. Kuvati na umerenoj temperaturi oko 30 min. Kada je krompir kuvan, skinite čorbu sa vatre. U posebnom tanjiru izmešajte žumance sa kiselom pavlakom i uz mešanje sipajte u čorbu. Pre služenja u čorbu dodajte sitno iseckan peršun. NAPOMENA: Čorba koja je začinjena kiselom pavlakom i žumancetom ne sme se podgrevati, jer postaje ikrava.
Pogledaj Korisnikov Profil Pogledaj Sve Poruke Korisnika Pošalji U2U korisniku
Postavi novu temu Anketa:


Idi Na Vrh


Powered by XMB
Izradio Aventure Media &  XMB Grupa © 2002-2005

RTM Theme by  D. Lazarević