RTM Forum - Rezanci s makom (original)

Rezanci s makom
stela - 19-6-2007 u 11:03

http://www.ximg.de/p/0ca63df2d47f85879aac11fe7dc6a411.jpg

Potrebno je:
250g krompira
250g ostrog brasa
so
2 zumanca

za posipanje:
100g maka
100g secera u prahu

Priprema:
Krompir skuvati i pasirati i sa ostalim sastojcima umesiti glatko testo. Od testa napraviti role debljine prsta koje secete na 5 cm duge rezance (ja ih tako zovem) kojima krajeve malo rukom oblikujete u spic. Redance staviti u kljucalu slanu vodu. Kuvane rezance procediti i staviti na tanjir, posuti mesavinom maka i secera u prahu i preliti rastopljenim buterom ili margarinom. Moze isto kao glavno jelo da se jede i veoma je omiljeno kod dece. Uz ove rezance sa makom se obicno sluzi pekmez od sljiva a moze i bez.