RTM Forum - Pekarski krompir (baked potatoes) (original)

Pekarski krompir (baked potatoes)
stela - 25-10-2006 u 14:25

Potrebnoje:

1. 4-5 velika krompira
2. 2-3 kasicice soli
3. 50 gr. margarina
4. 2 ceslja svezeg belog luka
5. beli biber
6. 1 dl prezle

Krompire ocetkati ali ne oljustiti pritom ih malo pokvasiti i posoliti. Posoljene krompire potom umotati u metalnu foliju i peci u rerni na jakoj vatri (175-200 C). Dok se krompir pece spremiti margarin. Izcedite beli luk u margarin i promesajte ga, dodajte biber i prezlu. Nakon 40 ak minuta izvadite krompir i izrezite ga po duzini i u pukotini namazite ovaj margarin sa belim lukom, biberom i prezlom zatim dopecite krompir u rerni jos kojih 15-ak minuta.

Uz ovaj obrok ide bilo koje meso i bilo koja salata - uzivajte.

a gurman moze i ovako:

sitno iseckanu slaninu, crni lukac, sampinjone proprzeno na blagoj vatri sa malo uljem. Doda se kutija pavlake i zacini se sa malo sojinim uljem tek da dobije malo tamniju boju. Iseci ondak gotovopeceni krompir tako sto se isece uzduz i popreko kao krst pa onda u njemu staviti ovaj preliv.