RTM Forum - Lovacki paprikas (original)

Lovacki paprikas
Fee - 28-9-2006 u 08:18

LOVAČKI PAPRIKAŠ
Na krupnije komade iseći 500 gr. teletine i 500 gr. svinjetine.Na dno šerpe staviti 250 gr. isečene suve slanine.Preko slanine staviti red mesa(pomešanog) zatim crnog luka isečenog na rebarca oko 1kg.Luk pobiberiti, posoliti i posuti sa alevom paprikom(ovo po svom ukusu) i dodati preko 4 crvene paprike isečene na kolutove.Preko svega ide ostatak sečenog mesa.Zaliti sa pola litre crnog vina.Poklopiti i krckati na tihoj vatri oko 3 sata.Ne mešati i ne otkrivati.Ko voli može i da zaljuti.


Fee - 30-11-2006 u 20:19

Lovački paprikaš


Sastojci
750 grama teletine
200 grama slanine
350 grama crnog luka
3 paprike babure
5 dl belog vina
zelena papričica
aleva paprika
so, biber

Način pripreme
Meso iseći na krupnije komade, a slaninu na kockice. Crni luk, babure i papričicu iseći na kolutove. Na dno suda u kome će se paprikaš kuvati staviti slaninu, a zatim red mesa. Posoliti, pobiberiti, posuti crnim lukom i paprikom i završiti redom crnog luka. Preliti vinom, poklopiti i ostaviti da polako vri. Za vreme kuvanja (oko dva sata) ne skidati poklopac.