RTM Forum - Argentinski cevap (original)

Argentinski cevap
Fee - 28-9-2006 u 08:16

ARGENTINSKI ĆEVAP

Sastojci:
- mleveno juneće meso (500 g)
- krompir (300 g)
- jaja (4 kom.)
-beli luk (5 češnja-delova belog luka)
- crni luk (1 glavica-srednja)
- so-1/2 kašičice
- biber-po ukusu
- začin "C"2 kašičice
- 1 kašičica aleve paprike
-1 kisela pavlaka
-2 kesice majoneza
-1 veza seckanog peršuna
Nacin pripreme: Skuvati krompir u ljusci. Kada se skuva, izdrobiti ga kao za pire, dodati meso i umešati sa 4 žumanca. Dodati začin "C", so, biber, sitno iseckan crni i beli luk, alevu paprika,pola veze seckanog peršuna i sve dobro izmešati. Odvojeno umutiti 4 belanca (dok ne zapene), i sipati prezle u posebnu posudu. Od mesa praviti ćevape, i valjati ih prvo u belanca pa u prezle. Pržiti na zagrejanom ulju. Posebno umutiti 1 pavlaku i 2 kesice majoneze i to preliti preko ćevapa i ukrasiti sa pola veze seckanog peršuna.


Fee - 30-11-2006 u 20:16

ARGENTINSKI ÆEVAP
Za 4 osobe


Sastojci: www.oklagija.co.yu
- mleveno meso (400 g)
- krompir (200 g)
- jaja (2 kom.)
- beli luk (4 èešanja)
- crni luk (1 glavica)
- so
- biber
- vegeta
- aleva paprika
- tartar sos

Naèin pripreme:

Skuvati krompir u ljusci. Kada se skuva, idrobiti ga kao za pire, dodati meso i umešati sa 1 žumancem. Dodati vegetu, so, biber, sitno iseckan crni i beli luk, alevu papriku i sve dobro izmešati. Odvojeno umutiti dva belanca (dok ne zapene), i sipati prezle u posebnu posudu. Od mesa praviti æevape, i valjatiih prvo u belanca pa u prezle. Pržiti na zagrejanom ulju. Gotove æevape služiti sa tartar sosom.


Fee - 30-11-2006 u 20:17

Argentinski cevap

Obariti 300 gr krompira pa ga izgnjeciti. Kada se ohladi dodati 300 gr mlevenog mesa.
Zatim, dodavati 1 jaje i 1 zumance, 2-3 cesna belog luka, persun, biber, vegeta i na
vrh noza soda bikarbone. To sve dobro umesiti. Od 1 belanceta napraviti sne, pa cevape
umakati u sne, prezle i prziti na vrelom ulju.

Preliv: izmesati pavlaku sa majonezom i senfom.