RTM Forum - Corba od pecuraka (original)

Corba od pecuraka
Fee - 28-9-2006 u 08:40

ČORBA OD PEČURAKA

Potrebno je: malo putera,1 glavica crnog luka ili 1 struk mladog luka, 250-300 gr. pečuraka(bukovače ili šampinjoni),malo brašna,kocka supe ili kocka od pečuraka,začin, biber, kisela pavlaka ili mleko, seckan peršun.
Na malo putera propržiti sitno seckan luk pa dodati sitno seckane pečurke.
Par komada, neka budu celi komadi, prodinstati dok ne ispari tečnost koju puste pečurke. Dodati 1 varjačicu brašna.Naliti vodom i dodadi običnu kocku supe ili kocku supe od pečuraka.Malo bibera i začina po potrebi.Kuvati na tiho oko pola sata. Pred kraj dodati 1 dcl mleka ili 2 kašike kisele pavlake.Posuti sa seckanim peršunom.


Fee - 28-9-2006 u 18:03

Čorba od pečuraka


Sastojci
500 g pečurke
2 glavica crni luk
50 g ulje
1 kašikica brašno
1 kom limun

Začini
Sirće
Biber

Kuhinja: Srpska
Vreme pripreme: 30 min
Broj porcija: 4
Posno jelo: da



Priprema
Sitno iseckati luk i propržiti na ulju. Dodati pečurke sečene na listiće i idnstati ih dok ne postanu meke. Naliti mlakom vodom, posoliti, pobiberiti i kuvati. Napraviti tanku zapršku (ugrejati malo ulja i staviti 1 kašikicu brašna, propržiti, ali paziti da brašno ne zagori). Zapršku usuti u čorbu od pečuraka. Pre serviranja čorbu zakiseliti limunovim sokom.