RTM Forum - Brzi rizoto s prsutom (original)

Brzi rizoto s prsutom
Fee - 28-9-2006 u 07:39

Brzi rižoto s pršutom



Klasik talijanske kuhinje, rižoto, lakše je pripremiti nego što se čini na prvi pogled. Nadimak "brzić" u ovom se slučaju ne odnosi samo na način pripreme već i na tempo kojim će nestajati sa stola!



Sastojci za 4 osobe
250 g riže dugog zrna
3 žlice maslinova ulja
100 g pršuta
2 češnja češnjaka
80 g luka
200 ml bijelog vina
1 l kipuće vode
2 žličice Vegete Twist riža
Za posipavanje:
60 g badema
20 g naribanog parmezana
1 žlica nasjeckanog peršina
Vrijeme pripreme 50 min




Postupak
1. Na ulju kratko popecite nasjeckani luk. Dodajte pršut narezan na rezance, a zatim rižu. Pecite 2-3 minute, zalijte vinom i kuhajte uz stalno miješanje dok vino napola ne ispari (oko 2 minute).

2. Dodajte protisnuti češnjak, Vegetu Twist riža i nastavite kuhati podlijevajući vrućom vodom oko 15 minuta.

3. Bademe stavite u kipuću vodu, odmah maknite s vatre i poklopite. Ostavite ih stajati oko 5 minuta, ocijedite, a zatim ogulite.

4. Oguljene bademe posušite na papirnom ubrusu i popecite u tavi bez masnoće. Grubo ih nasjeckajte i pomiješajte s parmezanom i peršinom.