RTM Forum - Punjena jaja (original)

Punjena jaja
Fee - 28-9-2006 u 08:42

PUNJENA JAJA

Potrebno je: 8 jaja,60 gr. putera,100 gr. tunjevine iz konzerve,
4 ringlice,malo aleve paprike, malo limunovog soka, so ,biber.
Tvrdo skuvana jaja ohladiti i oljuštiti.Možete ih preseći na pola ili izvaditi samo jednu krišku ali u oba slučaja izvaditi žumanca.
Tunjevinu i ringlice ocediti i izgnječiti sa viljuškom pa dodati žumanca, puter,alevu papriku,malo kapra ko voli,sok od limuna, biber pa sve umutiti u blenderu ili mikserom.Sa dobijenom masom puniti jaja,ukrasiti sa peršunovim listom i ostaviti da se ohlade.


Fee - 28-9-2006 u 18:11

Punjena jaja

Sastojci
100 g mleveno meso
1 glavica crni luk
15 kom jaje
150 g majonez
2 dl jogurt

Začini
Sirće
Biber
Peršun

Kuhinja: Srpska
Vreme pripreme: 45 min
Broj porcija: 7
Posno jelo: ne
Težina pripreme: jednostavno
Priprema se za: Doručak , Ručak , Večera



Priprema
Malu glavicu luka sitno iseckati i propržiti sa mesom. Dodati so, biber i sitno iseckan peršunov list. Skuvati jaja. Oljuštiti ih i prepoloviti na pola (dužinom jajeta). Izvaditi žumanca i dodati ih u masu sa mesom. Dobro izmešati i filovati polutke jaja. Majonez pomešati sa jogurtom i preliti preko punjenih jaja.