RTM Forum - Windows Vista (original)

Windows Vista
river - 10-4-2007 u 17:33

Kakvi su vaši utisci o visti ? Ja nešto nisam dobio onaj WOW feeling iako bi po MS-u trebalo.


djura - 12-4-2007 u 01:05

Za sada krs al bice bolje nadamo se.


river - 12-4-2007 u 14:59

Pa 3 godine najavljuju nešto revolucionarno, onaj Aero su najavljivali kao svemoguće čudo koje će da promeni naš način rada za računarom. I nakraju ispostavilo se da je jedino što su izmenili to da su prozori sad transparentni i imaš onaj "Flip 3D" umesto Alt+TAB - sad možeš Win+TAB ta koristiš. Glupost.


admin - 17-4-2007 u 15:36

Posto je moja masina isuvise slaba da bi mogla da "gura" Vistu, nisam imao priliku da ga detaljnije procackam, samo sam ga malo pogledao kod drugara. Prvo sto sam rekao kad je zavrsena instalacija i kad sam video onaj sarenis na ekranu bilo je: "Jel' ima classic look?", posto ne volim da to bude sareno, poluprovidno, iskoseno itd, vec da radi ono sto treba.
Sto se rukovanja tice, cini mi se da su malo iskomplikovali stvari i pristup raznoraznim opcijama, tako da ce biti potrebno novo privikavanje i pamcenje gde je sta. Osim toga malo mi je dosadno ono stalno zapitkivanje tipa "jesi li siguran da hoces ovo ili ono itd", "ovaj program nema sertifikat", zahtevanje potvrde da si administrator i tako to. Jeste da je to sa jedne strane dobro, ali je dosadno i hvala Bogu, moze da se iskljuci :)
Cudna stvar mi je bila i ta da kad sam spojio ovaj ADSL ruter na LAN kartu i pokrenuo LAN konekciju, kompjuter je odmah bio na internetu, ali da bi diskonektovao LAN, to nije moglo da se uradi preko ikonice u system tray-u nego samo preko properties-a LAN karte u network connections? Moguce da jednostavno nisam video opciju posto je to bilo kao sto rekoh upoznavanje samo na blic.
Prvi utisci mi nisu bas sjajni, ali vreme ce pokazati. Slican osecaj sam imao kada sam prvi put isprobavao XP.


river - 17-4-2007 u 20:47

Ja sam prešo na Mac nedavno, i baš sam se dvoumio između Viste i OS X-a. I upravo je MS-ov slogan bio taj koji je prevagnuo da pređem na Mac. WOW - to je ono što sam reko. :D


jovalija - 6-3-2009 u 03:47

IMAM VISTU- VRLO DOBRA JE:4: