RTM Forum - Demokratija (original)

Demokratija
nacional - 9-2-2008 u 23:43

Profesor Dr. Mila Alečković Nikolić piše za Srpsku politiku o paradoksima nametnute zapadnjačke „demokratije“ koja sa stvarnom demokratijom nema nikakvih dodirnih tačaka

Veruje li još ko?

Mi koji u ovakvu demokratiju i poredak ne verujemo, moramo se zapitati gde su nestali vekovi naše borbe, hrabrosti, dostojanstva i istine? Spremaj se Srbijo za velike borbe i novu bunu, jer sa svim ovim flagrantnim lažima i medijskim amaterizmom „demokratske štampe“ kao i pljačkaško-manipulantskom „demokratijom“ Srbija će nestati.

Gospodo, na pogrešnom ste putu. Nisu osnovni postulati demokratije zastašivati narod u cilju prevare, i odvući ga tamo gde vašim ličnim interesima najviše odgovara. Demokratija je vladavina naroda koju ste maksimalno zloupotrebili i koja će vam se kao bumerang vratiti, jer je narod u tu vašu kvazi demokratiju izgubio poverenje i postavlja sebi pitanje: Veruje li još ko u tu i takvu demokratiju?

· Veruje li još ko u demokratiju u kojoj informacije izbornih rezultata dva sata pre zvaničnih državnih vesti kao konačne saopštava grupacija (Centar za slobodne izbore i demokratiju - CeSID) koju finansira "NED" (National democratic Institute, Madlen Olbrajt, demokratska CIA) i "IRI" (International Republican Institute, republikanska CIA)?

· Veruje li još ko u demokratiju u kojoj odmah po zatvaranju birališta, neproverenu vest "pobedničkog rezultata" na 70 odsto uzorka munjevito preuzimaju sve velike agencije američkog globalizma, spremne na tehniku "exit polls", dok republička izborna komisija i njena državna informacija (države koje nema) dva sata kasnije daje rezultate sa upola manjeg uzorka (50%)?

· Veruje li ko još u demokratiju u kojoj se glavna laž sastoji u tome da se što pre proglasi, ne izabrani, već u svetskim "ofisinama" naređeni "pobednik", jer takva vest po „Pavlovljevskom uslovnom refleksu“ stvara prvi" dodir u vremenu" i najjači uslovni refleks u svesti ljudi?

· Veruje li ko još u demokratiju u kojoj neodlučni i oni koji nemaju nikakav stav na kraju uvek odluče sudbinu većine duša u narednih pet godina, a pobeda se ostvaruje isključivo sabiranjem moralnih otpadaka, parazita, narkomana i razbacanih političkih neprijatelja?

· Veruje li ko još u demokratiju u kojoj se novac daje manjinama da bi glasale protiv većinskog naroda, odnosno kako bi mogle da komadaju livadu i traže teritorijalne "autonomije"?

· Veruje li još ko u demokratiju u kojoj brbljanje u parlamentu i pogrešno shvaćen legalizam guše svaki spontani narodni pokret i gde više niko ne sme da izađe na ulice da pokaže svoj pravedni bes?

· Veruje li još ko u demokratiju u kojoj se volja većine sužnjih uvek preglasava korumpiranom manjinom i njenom tiranijom i u kojoj se sve svodi na sitni račun tj. na vešto upotrebljenu pogrešnu statistiku, ili statističku grešku?

· Veruje li još ko u demokratiju u kojoj na leđima neme i pasivne gomile jadnika jaše i dizginama udara obesna, nezasita oligarhijsko-plutokratijska manjina, demonski pogubna i istorijski beznačajna?

· Veruje li ko još u demokratiju u kojoj činovnicima sivih kravata narod više nije ni potreban, jer sve mogu da odluče i sprovedu i bez naroda?

· Veruje li još ko u demokratiju u kojoj se moral svodi na trenutnu korist, a politika na zlatno tele, nepravednu trgovinu i permanentnu pljačku (samo od 2000 godine bilo je 18 velikih nerešenih krađa)? U kojoj je veći zločin biti mobilisani vojnik nego krasti od naroda milione evra? U kojoj su donacije za izbegličku sirotinju završile u ličnim džepovima "funkcionera"?

Mi koji u takav poredak ne verujemo, mi verujemo našim prijateljima: Aristotelu, Sokratu, Platonu, Monteskijeu, Tokvilu, Berđajevu i drugima koji su nas na vreme upozorili.

Gde su nestali vekovi naše borbe, hrabrosti, dostojanstva i istine?

Spremaj se Srbijo za velike borbe !

Spremaj se za nove bune!

Flagrantna laž i medijski amaterizam
demokratske štampe u Srbiji

Ambasada Francuske: Kuto govorio u lično ime na Nikolićevom mitingu

BEOGRAD – Ambasada Francuske u Srbiji saopštila je večeras da je francuski evroposlanik Pol-Mari Kuto govorio u lično ime na završnom mitingu predsedničkog kandidata Tomislava Nikolića u Beogradu.

„Izjave gospodina Kutoa izrečene na mitingu Srpske radikalne stranke predstavljaju njegovo lično mišljenje i ni na koji način ne izražavaju stavove francuske vlade”, rečeno je agenciji Beta u francuskoj ambasadi.

Kuto, poslanik desničarskog Nacionalnog fronta Žan-Marija le Pena i potpredsednik Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta, na mitingu radikala pozvao je građane Srbije da glasaju za Nikolića i založio se za očuvanje Kosova u sastavu Srbije.- kraj citata.

Ko je to iz lista Politika i agencije Tanjug, Beta, B92 ili Studio B, u pola 12 noću, odnosno gotovo u ponoć 31. januara zvanično zvao francusku ambasadu da ona da svoje mišljenje o kampanji u srpskim predsedničkim izborima?

Kako je moguće da francuska ambasada, koja nema nikakvo pravo da komentariše političke simpatije svojih građana, i koja se do sada nikada nije oglašavala takvim povodom, komentariše ovako nešto i još daje netačnu informaciju o osobi u pitanju, odnosno o gospodinu Pol Mari Kutou? Ambasada pouzdano zna da Pol Mari Kuto uopšte nije član stranke Žan Mari le Pena i pripisivati mu tako nešto u francuskom zakonu zove se "flagrantni delikt laži".

Najzad, vest koju su preneli: Tanjug, Beta, Politika, B92 i Studio B, kao izjavu francuske ambasade u Beogradu, u svakom smislu je netačna. Pol Mari Kuto je Degolista i suverenista koji je bio u Ujedinjenim Nacijama, a danas je poslanik u evropskom parlamentu. On svakako ne govori samo u svoje sopstveno ime, kako mu se to, da bi se njegova podrška Tomislavu Nikoliću minimalizovala imputira, već on govori u ime francuskih suverenista, a njih je u Francuskoj više od 50%. To su svi oni koji su na pitanje da li žele proatlantski nacrt evropskog ustava, lepog proleća, legitimno i jasno odgovorili NE.

U Francuskoj se, naime vodi ogorčena borba između samovolje i diktature trenutnog predsednika Sarkozija koji želi da na brzinu u parlamentu progura političko DA Francuske države u odnosu na dokument nacrta tzv. evropskog ustava, iako je francuski narod na referendumu većinski na to pitanje odgovorio sa NE i onih koji, kao Pol Mari Kuto, ali i Segolen Rojal i mnogi drugi, traže ponovni referendum, odnosno zahtevaju da se francuski narod u izboru ne zaobiđe.

Pol Mari Kuto koga naša "demokratska štampa" proziva zbog podrške Tomislavu Nikoliću, predstavlja upravo te ljude i TAJ PROCENAT FRANCUSKE REPUBLIKE. Dakle, tzv. izjava francuske ambasade u Beogradu u noći između 31. januara i 1. februara (ako nije falsifikovana, odnosno iznuđena), sa jedne strane, po francuskom zakonu, može se smatrati NEDOZVOLjENOM, a sa druge strane, mora se okvalifikovati kao LAŽ.

Ovakav amaterizam predstavnika Francuske čudi sve nas njene državljane koji ćemo 4. februara biti prisutni na velikom mitingu u Versaju, organizovanom upravo od strane Pol Mari Kutoa, protiv samovolje trenutnih proatlantskih samozvanaca, a za povratak na demokratsku referendumsku tradiciju Francuske države.

U odnosu na takvu masu francuskog naroda, jedan Sarkozi i njegov ministar spoljnih poslova, zaista ne predstavljaju ništa.

Dr. Mila Alečković Nikolić


radep001 - 23-2-2008 u 20:38

:nunu::nunu::nunu::nunu::nunu::nunu::nunu::nunu::nunu::

nunu::nunu::nunu::nunu::nunu::nunu::nunu::nunu::nunu::nunu:


Mama_tvoja - 23-2-2008 u 23:54

O-o


radep001 - 24-2-2008 u 07:45

:blush: :a080:


Mama_tvoja - 26-2-2008 u 17:42

:( Listala sam štampu na netu i još ne mogu da dođem k sebi pročitavši u "Kuriru vest" pod naslovom "Tortura za Radikale",koja opisuje fizički obračun policije sa mladićem koji je nosio obeležje radikala. Volela bih da vest nije istinita, ali čak i tada ostaju komentari koje su pojedini čitaoci postavili. Ježim se i zgrožena sam.


radep001 - 16-4-2008 u 08:18

Žalosno,zar ne?


radep001 - 16-4-2008 u 22:17

http://i301.photobucket.com/albums/nn56/radep001/images7.jpg

Ovo su reziltati uvođenje demokratije u svetu,na američki način.


dex - 16-4-2008 u 22:21

RADIKALI POGLEDAJTE SEMAFOR:

TADIĆ - NIKOLIĆ 50,31 : 47,97

BEOGRAD, 13. februara 2008. (Beta) - Republička izborna komisija (RIK) proglasila je u sredu uveče konačne rezultate predsedničkih izbora u Srbiji, na kojima je pobedio kandidat Demokratske stranke Boris Tadić.

Tadić je u drugom krugu izbora osvojio 50,31 odsto ili 2.304.467 glasova birača, a kandidat Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić 47,97 odsto, odnosno 2.197.155 glasova, saopštila je RIK.


radep001 - 16-4-2008 u 22:23

Šta je ovo?


http://i301.photobucket.com/albums/nn56/radep001/images2.jpg


AOCKAI - 17-4-2008 u 02:04

Ma dajte ljudi pa ko jos uopste veruje u demokratiju, pogotovu ovu americku varijantu. Najveca demokratija na svetu kako je neki nazivaju, pa to je obican cinizam svi su kao jednaki ali su oni bogati ipak " malo" jednakiji. Surovo i nelogicno jeste da se Amerika za mir u svetu bori ratom. Takoreci oni demokratiju u drzave uvode nasilno, sankcijama ili svojom ratnom masinerijom, i time nipodastavaju osnovno pravo gradjana (te drzave) a to je da sami odluce kako ce njihova zemlja biti organizovana. Ustvari sve se to svodi na sirenje kapitalistickog poretka, i interesa.

Demokratija u knjizi je potpuno OK, ali je potpuno ne ostvariva, kao i socijalizam odnosno komunizam, barem ne sa ovakvim nivoom samosvesti gradjana odredjene drzave. Najveci stepen razvijenosti demokratije po meni je trenutno u Svajcarskoj i Svedskoj.


radep001 - 22-4-2008 u 21:16

AOCKAI ,

Moje je mišljenje i saznamje slično Vašem.


Po mom mišljenju, treba još samo dati odgovor,na čiji teret je stečeno sadašnje bogatstvo,ovih uspešnih zapadnih država?


nacional - 28-4-2008 u 22:26

BEOGRAD - Mlađan Dinkić, ministar za ekonomiju i regionalni razvoj, zloupotrebljava svoj položaj jer koristi državne pare za predizbornu kampanju, otkriva Kurir.
Naime, Dinkić je naredio da se pre izbora, to jest do 11. maja, na 1.400.000 adresa pored potvrde o vlasništvu nad akcijama pošalje i njegov govor, koji je, kako tvrde neki ekonomski stručnjaci, čist marketing i zloupotreba.
Svima koji su ostvarili pravo na besplatnu podelu akcija Agencija za privatizaciju počela je pre pet dana da šalje potvrdu o vlasništvu. To je iskorišćeno da se u kovertu ubaci i pamflet sa Dinkićevim govorom, u kome građanima objašnjava kako su stekli pravo na besplatne akcije i da će, prema njegovim procenama, te akcije imati tržišnu vrednost od najmanje 1.000 evra. Ali, kako se dalje navodi, to će biti moguće samo u slučaju “da Srbija ubrza svoj put ka Evropskoj uniji, jer će to omogućiti veći priliv stranih investicija, što će obezbediti i veću vrednost pomenutih preduzeća i akcija”.
Izvor Kurira objašnjava da su radnici u Agenciji za privatizaciju dobili nalog da rade u dve smene kako bi što veći broj građana dobio koverte do izbora.
- Trebalo bi da se pre izbora odštampa najmanje 1,4 miliona pisama, a obrađeni su podaci za oko 2,7 miliona građana koji su se prijavili za besplatnu podelu akcija. Jedan papir na kome je odštampan Dinkićev govor košta oko četiri dinara, što znači da će građani zbog Dinkićevog predizbornog marketinga morati da plate najmanje osam milion dinara! Pored toga, na ovo treba dodati cenu dve mašine za automatsko pakovanje pošte, koje je Agencija nedavno nabavila i koje koštaju najmanje 50.000 evra po komadu - kaže naš izvor i dodaje da su mnogi ljudi u Agenciji ogorčeni jer su im zbog prevelike ambicije ministra propali vaskršnji praznici.
Branko Pavlović, konsultant Sindikata NIS, naglasio je da je ovo “čista zloupotreba i užas”.
- Država treba da radi na edukaciji građana, a ovo je čista zloupotreba baze podataka. Ovo što radi Dinkić je predizborni marketing. Umesto da podela akcija bude odnos države i građana, Dinkić to pretvara u privatnu stvar. To što radi je stvarno strašno! Ako bi Dinkić ovako nešto poslao samostalno, ljudi bi to zgužvali i bacili. Međutim, on je to vešto poslao sa potvrdom o vlasništvu nad akcijama, jer zna da će mnogi građani to sačuvati - kaže Pavlović i dodaje da G17 često koristi peticije i preko njih traga za potencijalnim biračima.
- Na taj način stvara se utisak kod birača da oni znaju za koga građani glasaju - naglašava naš sagovornik.
AKCIJE VREDE OKO 300 EVRA
Branko Pavlović je istakao da vrednost akcija neće biti ni blizu hiljadu evra, bez obzira na to da li će biti evropskih integracija ili ne.
- Dinkić je doneo nezakonitu uredbu, po kojoj građani koji su već ostvarili pravo na takozvane bezvredne akcije mogu da ih zamene za akcije javnih preduzeća.
http://www.kurir-info.co.yu/clanak/kurir-26-04-2008/zloupotreba


radep001 - 29-4-2008 u 11:38

NATO demokratama.


http://www.glas-javnosti.co.yu/dodaci/nato-vodi-u-rat/sta-sve-radi-nato-krade-ucestvuje-u-svercu-lovi-hakere-i-uziva-u-mucenjima


nacional - 29-4-2008 u 15:42

Premijer Srbije Vojislav Koštunica izjavio je juče da je potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju antidržavni i protivustavni čin, kojim bi Srbija priznala nezavisnost Kosova.

SRS: Optužićemo Tadića za izdaju

Potpredsednik Srpske radikalne stranke Dragan Todorović izjavio je danas da će predsednik Srbije Boris Tadić odgovarati zbog "kršenja Ustava i izdaje Srbije" ukoliko potpiše Sporazum za Evropskom unijom.

"Novi parlament, kada bude konstituisan posle 12. maja, pokrenuće postupak za smenu Tadića, zbog kršenja Ustava i izdaje Srbije", naveo je Todorović u izjavi Tanjugu.

On je potpisivanje SSP-a uporedio sa potpisivanjem pakta sa silama osovine u Drugom svetskom ratu:

"Ovo danas neće biti prvi sporazum takve vrste. Jedan takav sporazum potpisan je 27. marta 1941. godine, a narod je rekao svoje posle potpisivanja tog sporazuma", rekao je Todorović povodom odluke Saveta ministara EU u Luksembrugu da Srbija danas popodne potpiše SSP.


nacional - 29-4-2008 u 15:43

BEOGRAD - Ponuda Evropske unije (EU) i potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (S S P) Srbije toj evropskoj asocijaciji neće imati presudan uticaj na ishod predstojećih parlamentarnih izbora, ali će sigurno biti do sada najkrupnija "jabuka razdora" u daljoj polarizaciji srpske političke scene i društva u celini, ocenio je danas politički analitičar Djorđe Vukadinović.

Vukadinović smatra da su, s obzirom na količinu pratećih uslova, stvarne političke i ekonomske posledice od potpisivanja S S P-a minimalne, a da će se one propagandne i marketinške, kako je rekao, videti kroz nekoliko dana, konačno 11. maja i biće važan adut u završnici predizborne kampanje za stranke okupljene oko Demokratske stranke (DS).

On, međutim, ne veruje da će potpisivanje S S P-a suštinski odrediti rezultat izbora bilo u negativnom ili pozitivnom smislu.

"Očigledno je da je ova ponuda potpisivanja ŠP-a zapravo pokušaj Brisela da pomogne 'srpskim proevropskim snagama' i zbog toga je to i urađeno sada", rekao je Vukadinović.

Imajući, međuitm, na umu današnje izjave predsedavajućeg Saveta ministara EU Dimitrija Rupela i portparola holandskog minisitarstva spoljnih poslova Bart Rijsa, Vukadinović je rekao da je očigledno i da je ponuđeni Sporazum višestruko uslovljen i vezan za ispunjavanje pune saradnje sa Haškim tribunalom.

"Očigledno je da je Sporazum uslovljen i nekim drugim političkim uslovima koji se, doduse, sada trenutno ne spominju iako je o njima ranije više puta govorio komesar za proširenje EU Oli Ren, kao i neki drugi evropski zvaničnici", podsetio je Vukadinović.

Istovremeno, potpisivanje Sporazuma i njegovo zamrzavanje do ispunjenja pune sradnje sa Haškim tribunalom, prema Vukadinoviću, pokazuje da je reč i o očigledno smisljenoj političkoj usluzi strankama okupljenim oko DS-a i pokušaj da se koliko-toliko amortizuju negativni efekti i medveđe usluge koje je EU obilato činila poslednjih meseci svojim navodnim favoritima u Beogradu.

"Razne izjave Rena i Rupela, pa i Bernara Kušnera i niza drugih evropskih zvaničnika su više puta direktno vezivale potpisivanje Sporazuma za dobrosusedske odnose i indirektno za prihvatanje ralnosti odnosno nezavisnosti Kosova i Metohije", kazao je on.

Vukadinović je dodao da je ovo sada zparavo samo "tanka šećerna glazura preko štapa" koji su prema Srbiji do sada više puta koristili i Brisel i Vašington.


nacional - 29-4-2008 u 15:44

Sporazum je potpisan a time i priznanje nezavisnosti Kosova .


Mama_tvoja - 29-4-2008 u 16:52

I šta sad? Potpisan sporazum koji je odmah po potpisivanju stavljen van snage sve do ispunjenja uslova pune saradnje s Haškim tribunalom...
I ko je potpisao sporazum? Srbija? Ne bih rekla...
I ne znam zašto imam utisak da je ovako nešto već viđeno...
Bože,spasi nas...


nacional - 29-4-2008 u 20:54

"Данас су у Кремљу Путин и Караманлис потписали договор о изградњи трасе Јужног тока кроз Грчку.

Међутим, на карти трасе објављеној данас на конференцији за штампу - Србије више нема. Траса нас заобилази. Погледајте графику уз вест!

http://www.vesti.ru/doc.html?id=178406&cid=5


radep001 - 29-4-2008 u 21:18

Potpisano je jedno veloko ništa sa opasnim posledicama.
Sledi nam "sigurna kuća",Da, neka nam je bog u pomoći.
Lobisti učiniše ovo što učiniše,to nisu političari.


nacional - 12-5-2008 u 13:55

..............................


wltz - 12-5-2008 u 14:13

To vam je drugovi trasa koja je i planirana tuda da ide i nikada nije ni imala veze sa namanjen cilj je Jonsko more ako se ne varam... Sta bi smo mi tu trazili uopste.


nacional - 13-5-2008 u 10:27

Demokratska stranka i Boris Tadić su u panici i nude SPS najviše što je moguće i zamisliti , Slobodan Milošević se smeje od gore o poručuje "gotov je" . Neki već vide DS i Tadića kako skida tablu sa bulevara Zorana Đinđića i postavlja novu "bulevar Slobodana Miloševića":whistle:


radep001 - 13-9-2008 u 09:34

„Американци и Монтгомери су ме тада љубили пола сата. Онда је било демократски ако гори парламент, а сад је недемократски ако се разбије прозор!“
Велимир Илић, председник НС, о 5. октобру 2000. године


Fagot - 13-9-2008 u 10:34

Tada je bio 5.10.2000. a sada je 13.09.2008.Ima razlike,ljudi se menjaju i prilagodjavaju jedni drugima...


radep001 - 13-9-2008 u 11:01

Ma nemoj.


Fagot - 13-9-2008 u 11:26

Samo vi radikali nikako da se opametite,a i ne treba.....
Sta bi bilo kada bi bili pametni....


radep001 - 13-9-2008 u 13:25

Тужни штребери
Јенс Јесен, познати немачки новинар, унук чувеног професора економије који је подржавао атентат на Хитлера и заједно са осталим завереницима био обешен 1944, написао је у недељнику “Цајт” оштар полемички текст о данашњој омладини. Прича о немачкој “генерацији без карактера” само нас подсећа на стање међу младим Србима


Fagot - 13-9-2008 u 17:57

Krakter je osobina coveka, ko je ima???
Medjutim SRS nije da nema karakter nego nema ni K od karaktera,clanovi te nazovi "Nebeske Stranke" pokazali su svoj karakter i dostojanstvo....
Nazivajuci jedni druge stranim placenicima i domacim izdajnicima....

http://www.youtube.com/watch?v=n5PRtXHzkXc


radep001 - 13-9-2008 u 18:45

штребери,шта је то?


radep001 - 13-9-2008 u 19:06

Ко су наши мангупи
Демократе засад не говоре на кога је мислио председник, али ако се то брзо не сазна, биће то лош маркетинг и за њега и за странку
Драган Бујошевић


Fagot - 13-9-2008 u 20:34

Zna se jedan je vec pao a o tome nije moje da pricam....
Jedan Od lokalnih funkcionera DS iz timocke krajne uskoro ce da svira klavir.....
Barem tako kazu....


radep001 - 17-9-2008 u 13:42

Kad će pene,znaš li?:hahaha:


libi - 20-9-2008 u 07:29

Citat:
Originalno postavio/la Fagot
Zna se jedan je vec pao a o tome nije moje da pricam....
Jedan Od lokalnih funkcionera DS iz timocke krajne uskoro ce da svira klavir.....
Barem tako kazu....

I mene zanima...ajde Fagot, uputi nas u slucaj tzv "sviranja klavira" onih koji vrse vlast...postavljenih, izabranih...bogom danih i ostalih....
U Srbiji to ne biva...niti ce da bude za milion miliona godina...
Da cujem, ko je pao, zasto je pao...:cool:


sailor - 20-9-2008 u 07:36

Hehehe... Pa, ako je zaista tako (mada sumnjam), bicu ironican - nemojte posle da kazete kako je Timocka Krajina ''na repu zbivanja''. Eto kako ovaj kraj moze da ima i prioritet u razmisljanjima vladajuce elite.


Fagot - 20-9-2008 u 19:53

Bice Libi,veruj mi i to uskoro.....Mislim da se pominje neki 1 Oktobar....Ali nisam siguran za datum,za ovo prvo jesam....


Pinhead - 20-9-2008 u 22:40

Pa ljudi, lopovi postoje u svim sferama drustva a u politici su najveci. Samo se ovi zadnji vrlo retko hapse.


sailor - 21-9-2008 u 00:41

Citat:
Originalno postavio/la Fagot
Bice Libi,veruj mi i to uskoro.....Mislim da se pominje neki 1 Oktobar....Ali nisam siguran za datum,za ovo prvo jesam....


Godina, Fagot, nama je dovoljno da kazes barem koje godine... Fagot, brate, moram ti reci kao i Radetu - pricate u zagonetkama, a igrice su na drugom podforumu... Mada, ''Rat zvezda'' o kome ti pricas mogao bi da se nadje i na PDF-u ''filmovi'' na temi ''naucna fantastika''...

Uostalom, ja htedoh reci - mozda neko iz Timocke Krajine zaista i ''padne'' (a i to prividno, kroz neki unutarstranacki sukob), ali sta cemo sa BG-om...?


radep001 - 21-9-2008 u 21:41

Citat:
Originalno postavio/la sailor
Citat:
Originalno postavio/la Fagot
Bice Libi,veruj mi i to uskoro.....Mislim da se pominje neki 1 Oktobar....Ali nisam siguran za datum,za ovo prvo jesam....


Godina, Fagot, nama je dovoljno da kazes barem koje godine... Fagot, brate, moram ti reci kao i Radetu - pricate u zagonetkama, a igrice su na drugom podforumu... Mada, ''Rat zvezda'' o kome ti pricas mogao bi da se nadje i na PDF-u ''filmovi'' na temi ''naucna fantastika''...

Uostalom, ja htedoh reci - mozda neko iz Timocke Krajine zaista i
''padne'' (a i to prividno, kroz neki unutarstranacki sukob), ali sta cemo sa BG-om...?

Nije valjda oVo što je predsednik republike, izgovorio zagonetka.

Ко су наши мангупи
Демократе засад не говоре на кога је мислио председник, али ако се то брзо не сазна, биће то лош маркетинг и за њега и за странку
Драган Бујошевић


sailor - 21-9-2008 u 22:44

Pa, zar nije zagonetka...? Ili, pre ce biti (sto bi rek'o pokojni Marks) ''opijum za narod''...


radep001 - 21-9-2008 u 23:00

Evo dokaza da sam se ugledao na predsednika,pa i ja pomalo zagonetam.
"Mislim nemo da se ljutite"


radep001 - 21-9-2008 u 23:02

Citat:
Originalno postavio/la Pinhead
Pa ljudi, lopovi postoje u svim sferama drustva a u politici su najveci. Samo se ovi zadnji vrlo retko hapse.

Bratac,pišeš tako da nemam šta da dodam.


Fagot - 22-9-2008 u 18:59

Otkrcu vam svoj izvor informacija....
U vojsci sam upoznao drtuga koji je u omladini DS u Bg,i on mi je rekao da se sprem a cistka u tvom kraju,e sada ako on laze lazem i ja vas....

Sailor ko je bre igrice u cemu je problem ne razumem....
Je ne pricam u siframa,samo kazem ono sto sam nacuo....
Samo nemoj da me uporedjujes ni sa kim,jer je svako prica za sebe.....
Pozdrav


libi - 22-9-2008 u 19:41

Znaci Fagot...niko nece da "svira klavir"...?

Transparentno se laze narod...ih...sta ti je demokratija, moze svako da se bavi politikom...i svako da nas laze i krade...a niko nikad nece "za klavirom da odsvira svoje"...


Fagot - 22-9-2008 u 19:49

E sada libi "mi smo veoma pametan narod ali nas vode ludi politicari"
JA sam uveren,da ce neko da svira klavir.....Pre ili kasnije....


radep001 - 27-9-2008 u 00:47

Da li je knjiga “Srbija 2007: Samoizolacija, realnost i cilj” sa spiskom srpskih “nacionalističkih” intelektualaca koji su “do sada uspešno izbegli bilo kakvu odgovornost za svoje delovanje”, samo još jedan pokušaj Sonje Biserko da uveri SAD i EU u neophodnost “denacifikacije Srbije”, onako kako im je to predlagala i za vreme NATO bombardovanja 1999?
Zora Latinović


libi - 9-10-2008 u 01:26

Vuk Jeremić ocenio da usvajanje rezolucije Srbije u Generalnoj skupštini UN, kojom se od međunarodnog suda pravde traži mišljenje o proglašenju nezavisnosti Kosova predstavlja "pobedu ne samo Srbije već i međunarodnog prava".
_______________________________________________________________________________________________________
Navikla sam na to da Srbi uvek pobedjuju svet, odnosno NATO, UN, SAD i slicna udruzenja...
ali ovaj put je pobedilo i medjunarodno pravo...Napredujemo...
Sta ti je demokratija...sve se lepo zavrsilo, a da nije ni pocelo...
uzgred, Kosovo je Srbija...ali medjunarodno pravo se ne slaze sa tim...
Kad bolje razmislim...uze mi ova demokratija i ono malo pameti sto sam je imala...


radep001 - 12-10-2008 u 15:23

Gde sad ova lj.... ode??????????
Što me izneveri?!!!:sorry:


libi - 12-10-2008 u 18:14

U cemu je tvoj problem Rade?


radep001 - 12-10-2008 u 18:27

Libi,
Kakvi sad problemi?
Nešto rzmišljam,onako bez veze.


sailor - 12-10-2008 u 21:37

Eeee, Libi, Libi...


radep001 - 12-10-2008 u 22:35

sailor
(ex urednik)
Super Moderator

U čemu je problem?
Pobedila je mudra politika vladajućih. Pa valjda to nije problem.
Samo da malo popričekamo odluku međunarodnog suda pravde,a za to vreme će boga mi,Kosovo priznati čak većina država u svetu.
A, što ne bi,kada su to učinile Crna Gora i Makedonija?


sailor - 13-10-2008 u 11:34

Eh, bre, Rade... A ja uporno cekam i cekam i cekam da nam otkrijes druge puteve... A ti nista...


radep001 - 13-10-2008 u 14:55

Imaš ti bolje stručnjake za nove puteve.
Mudro ćute,doduše u zadnje vreme.Ohrabriće se oni.
Oni su estabilišment,red je da oni kažu neku pametnu.


sailor - 25-10-2008 u 23:55

Hmmm...
Cek, bre, Rade... Predajes se ili...?
Kad god te covek pita da kazes nesto konkretno, ti to prepustis nekom drugom. Nemoj da se stidis, daj reci nam... Evo, ako se slozimo da je put kojim idemo pogresan, koji je put koji nam ti nudis...?
Evo, ja se slazem sa tobom - sve je nesto pogresno nasadjeno, nikako da krene kako treba, ali daj mi neki znak, bre, brate, neki putokaz, neku naznaku, pa da kazem - jes bre, stvarno, to je pravi put...
Ovako, ti samo pricas kako nista ne valja, ali nikako da nam kazes kako treba da se radi pa da valja...
I sta ti znaci to ''imas ti bolje strucnjake''...? Pa jos u estabilismentu...?
Hoces da kazes da sam ja neciji...?
Pa, rekao sam ti da nisam, zasto je u to tako tesko poverovati...
Ja tebi verujem kada kazes da si radikal. A ja eto nisam. Ni radikal, ni neko drugi... Ja sam ti tako idealno tle za usadjivanje ideja. Daj ideju. Cekam.


Sneza - 28-10-2008 u 17:34

Sta je to demokratija?
Postoji li definicija?


sailor - 28-10-2008 u 19:42

Postoji. Meni je najdraza ona od Djoleta Balasevica:

Demokratija je kovanica od reci ''demos'' sto znaci narod i - kratiti... :whistle:


libi - 1-11-2008 u 11:25

sailor je dao teorijsko objasnjenje...
sto prakticno izgleda ovako...http://content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/00020231.gif


radep001 - 10-11-2008 u 12:26

Gde i taj Balašević,nađe da ga demo-krati.
Nije valjda kriza špošla.


radep001 - 2-6-2009 u 22:43

Rekoh i kažem-ma jeli moguće,on reče poodavno:

"Vlasnici kapitala i biznisa ce kod radnika podsticati i stimulirati potrebu da kupuju njihovu skupu robu: stanove, kuce i tehnologiju, obvezujuci ih pritom da ulaze u skupe hipotekarne kredite do nivoa neizdrzivosti. I na kraju ti neplaceni dugovi ce izazvati bankrot banaka, koje ce morati biti nacionalizirane, pa ce drzava onda krenuti putem koji vodi u komunizam..." (Karl Marx, Das Kapital).