RTM Forum - Pada vlada (original)

Pada vlada
nacional - 7-2-2008 u 11:46

Београд, 6. фебруар 2008. године – Председник Владе Републике Србије Војислав Коштуница рекао је данас, поводом изјаве председника Србије Бориса Тадића, да је Европска унија својом одлуком да противправно пошаље Мисију на Косово и Метохију са циљем да спроведе Ахтисаријев план о надзираној независности покрајине најдиректније угрозила суверенитет и територијални интегритет Србије.


“Истовремено, ЕУ је понудила Србији да потпише политички споразум, што значи да ЕУ једним актом од Србије отима 15 одсто територије, а другим актом нуди Србији политички споразум. Уверен сам у то да сваки грађанин Србије види да је реч о безобзирној уцени ЕУ и да би потпис Србије на понуђени политички споразум био потпис за независност Косова.

Због тога је неопходно да се одмах сазове Народна скупштина како би се народни посланици изјаснили о одлуци ЕУ да пошаље Мисију на Косово и Метохију. С обзиром на то да је ЕУ угрозила суверенитет и територијални интегритет Србије, уставна обавеза председника Народне скупштине Оливера Дулића је да хитно закаже седницу Скупштине, пре него што албански сепаратисти уз подршку САД и ЕУ прогласе једнострану независност.

За заказивање седнице Народне скупштине није неопходно мишљење Владе Србије, која је очигледно дубоко подељена по овом питању”, наводи се у писаној изјави председника Владе Србије.


radep001 - 16-2-2008 u 23:16

Ako ima šta još da se proda, vlada neće pasti.Potvrdilo se to i ovom prilikom,nažalost.Da nije bilo telefonske prodaje RTB-a,možda bi i pala.
Al ne verujem. NIS,JAT.....ne ispuštaju oni to tek tako.Dok ne budu napunili bisage, neće se razići.Namera im je da nas dokrajče bez ostatka.
Bilo bi bolje da je drugačije.Ostaje nam da čekamo parlamentarne izbore,ako bog da,prevremene.


nacional - 17-2-2008 u 16:12

Veoma je moguće da se vanredni parlamentarni izibori zakažu za 11. maj sa lokalnim, sve govori da je to najverovatniji razvoj događaja.


radep001 - 23-2-2008 u 10:01

Posle svega što se de silo i dešava, trebalo bi...., "mož da bidne, al ne mora da znači"


nacional - 23-2-2008 u 15:03

Vladimir Goati o opstanku vladajuće koalicije
Vanredni izbori sve izvesniji
Autor: N. M. Jovanović | 23.02.2008 - 08:11Vladajuća koalicija trenutno samo odlaže ono što je neizbežno, a to je raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora. Da saradnje nema videlo se kada je, između dva izborna kruga, premijer prvi put zvanično preglasan na sednici Vlade. Tada su skinute rukavice, a sadašnja situacija je samo kupovina vremena do novih izbora, ocenjuje Vladimir Goati, predsednik „Transparentnosti Srbija“.

- Partije vladajuće koalicije su do sada iskoristile sve snage da Vlada opstane i da se postigne dogovor o državnim prioritetima - kaže Goati. On navodi da Vlada ima urođen problem koji se ogleda u činjenici da je njen šef iz stranke koja nema većinu u Vladi i da postoji nesrazmera između njene izborne snage i snage koju ima u državnom aparatu.
Rascep koji će Vlada teško prevazići ogleda se u dilemi da li bi jaka i stabilna Srbija, član EU, bolje branila interese oko očuvanja Kosova, od Srbije koja bi bila stalan činilac remećenja stabilnosti u regionu, kaže on.
- Vlada je sada, posle proglašenja nezavisnosti Kosova, došla do granice kada teško može bilo šta da učini da efikasno opstane. Jedini problem je što ne postoji realna procena kada bi izbori trebalo da se održe i zato je Vlada na okupu - kaže Goati.
To što je Kosovo proglasilo nezavisnost, ne bi uticalo bitnije na promenu odnosa snaga na političkoj sceni Srbije posle vanrednih parlamentarnih izbora, objašnjava naš sagovornik.
- Kosovo ili EU jeste dilema koju je narodnjačka koalicija eksploatisala na proteklim predsedničkim izborima i njen kandidat imao je jednocifren rezultat kada je reč o procentima osvojenih glasova. Izvesno je da bi, kao i na predsedničkim izborima, SRS i DS odnele oko 80 odsto mandata u Skupštini, a da bi ostale stranke imale jednocifrene rezultate. Interesantno je da je na proteklom mitingu premijer bio ekstremniji u stavovima od zamenika predsednika radikala. Istovremeno, treba imati u vidu da su predsednički izbori pokazali da narodnjačkoj koaliciji slični stavovi nisu mogli da donesu više glasova - kaže Goati.
Zamenik predsednika radikala Tomislav Nikolić poručio je nedavno da nudi Koštunici formiranje paralelne skupštinske većine koja bi postojala povodom najvažnijih državnih i nacionalnih pitanja. Bez obzira na tvrdnje Nikolića da je reč samo o podršci u parlamentu, Goati kaže da bi to ipak značilo formiranje manjinske vlade koja bi Srbiju uvela u novo olujno razdoblje.
- To bi podrazumevalo da DS i G17 plus izađu iz Vlade. Za Srbiju to bi značilo zamrzavanje stanja na političkoj sceni i potenciralo bi nove unutrašnje sukobe. Život bi bio još neizvesniji i nesigurniji - zaključuje Goati.
http://www.blic.co.yu/politika.php?id=31486


nacional - 8-3-2008 u 16:50

Šta to pada? Pada vlada!

A šta sam ja rekao ???


DANICA - 10-3-2008 u 16:53

Hvala Bogu!


Doktor - 10-3-2008 u 17:33

hehehehe :lol2:...a sad ce doci bolja......???


nacional - 10-3-2008 u 19:05

Pa sad,potpuno je jasno da niko više neće skoro poželeti da formitra vladu sa DS-om i G17, tako da neulaskom ove dve stranke u sledeću vladu,a što je svakako izvesno , goru od ove dosadašnje nikako ne možemo imati. Tako da je sve bolje od ove dosadašnje. Da krenemo malo napred i izađemo iz provalije u koju nas je odvukla slepa politika DS-a.
Nadam se samo da Radikalna stranka neće imati ispod 100 poslaničkih mandata i da će sa što manje koalicionih partnera formirati vladu , kako srpsku tako i opštinsku, jer bi na opštinskom nivou opstanak DS-a na vlasti bila najgora varijanta i totalna propast opštine Majdanpek a što niko od nas ne želi.


zuleee - 11-3-2008 u 09:43

tako blizu,a tako daleko....


DANICA - 11-3-2008 u 19:24

nacional zašto si tako siguran u to da niko više neće skoro poželeti da formira vladu sa DS-om i G17?samo molim te nemoj odmah da se svađaš jer me čisto interesuje šta misliš, ne napadam te zato molim te ne budi u gardu kao inače, ono kao više razgovaramo, ok?

uostalom meni je politika i radikala i demokrata nerealna(druge ni ne računam jer je to tek nebuloza) i više nikome ne verujem u ovoj zemlji


nacional - 11-3-2008 u 20:26

Pa zar to nije jasno rečeno, ako nije tako u čemu je problem da vlada dalje funkcioniše. Dakle DSS neće sa DS om i G17 Radikali takođe , ostali se ne računaju. Odnosno LDP neće sigurno, SPS bi se kurvao ali nema čime i to ti je činjenica. E sad DSS očekuje da DS na ovim izborima prođe lošije pa da onda svi ostali formiraju vladu izuzimajući SRS i DS ali to neće tako ići. Kad kažem lošije , mislim na poslednje parlamentarne ne predsedničke, jer DS nikad na parlamentarnim ne može postići rezultat kako na prededničkim da se DS-ovci ne zavaravaju. Radikali i DSS je najizvesnija buduća vlada s tim da DSS dobije "koske" a ako ne onda će SRS+SPS i možda bude NS. A moguće je i da ako Velja odluči da izađe sam , što bi mu bilo najpametnije, sa SRS napravi vladu. Dakle to su realnosti .
Da bilo ko hoće da pravi vladu sa DS-om to bi i sad uradio ne bi raspisivali izbore . A G17 bi svi , znači SVI, najrađe videli van svih vlada. Od prve do poslednje stranke osim DS-a i najverovatnije da će G17 ići zajedno sa DS-om jer zna da u protivnom ne prolazi cenzus i tako ispada iz svega a para se Dinkić neće lako odreći. Ono što sam ja siguran je da DS i G17 neće biti deo sledeće vlade a ostali se možda i dogovore. Ili ako to ne bude moguće, mada ja verujem da hoće, onda postoji jedina mogućnost neke vlade sastavljene od svih parlamentarnih partija po proporcionalnom sistemu u kojjoj će radikalima pripasti najveći deo i gde će oni pokazati kako se vlada u interesu Srbije i za kratko vreme na sledećim ponovljenim izborima odnese ubedljivu pobedu sa više od 50% poslaničkih mandata i sastavi vladu SRS-a.

Odgovor na početak komentara: Nikad ne napadam dok sagovornik ne počne prvi i ne vređa.


radep001 - 13-3-2008 u 19:07

Mislim da je dosadašnja koštuničina vlada,pokazala nešto važno.
Naume, vlada je pokazala da DS ,i njoj bliske kombi stranke,takozvane proevropske,sa Tadićem na čelu,idu u evropu,ne pitajući za cenu koja će stići na naplatu državi Srbiji.Može berz Kosova I Metohije sada,sutra ako budu zahtevali,I bez drugih delova teritorije I ko zna bez čega još.
Sa druge strane imamo Koštunicu I Velju,koji su za evropu,ali sa Kaosovom u sastavu Srbije.Za takvo rešenje su Radikali I ostali.
Došlo je do jasne političke polarizacije,i sve je jasno. Nema više skrivanja.Ako birači budu dali priliku Taduću da sastavi većinu,ne treba više da kukaju nad svojom jadnom sudbinom,jer teba da znaju da Evropa treba tajkunima I moćnicima, koji nas, njima poklanjaju u postupku privatizacije,I da će za to sami biti krivi.Mi u dosadašnjim privatizovanim preduzećima,imamo radničku bedu koja dovodi do samoubistva radnika.Humano, zar ne?Demokratski”sami ste hteli,niko vam nije kriv”.
Zabrinut sam zbog toga što naši pojedini birači,koji I dalje nasedaju na šargarepu,koju nikada neće dobiti ni da gricnu,a glasati za nih.Dokle će im paliti ta podmetečina sa šargarepom? Možemo li im reći na sledećim parlamentarnim I lokalnim izborima,dosta nam je te vaše šargarepe.Lažete bre.Možemo li da se jednom dozovemo pameti I da radimo za sebe,i da ne pristanemo na savremeno robstvo?Videćemo na izborima u maju.


nacional - 13-3-2008 u 23:42

Ma nema ako , možda, nije nego.
Ko sme da se kladi da u sledećoj vladi nema DS-a i G17 . Evo ja sam spreman da se kladim da ne postoji ni 0,1% takvih šansi, nema ni toliko ali da ne kažem 0.


nacional - 7-6-2008 u 12:15

DA ne bude da nemam o čemu , samo da podsetim o nekim mojim tvrdnjama...


ILIĆ:FORMIRAĆEMO NACIONALNO ODGOVORNU VLADU I BEZ JS


BEOGRAD , 6. juna (Tanjug) - Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je da se koalicija D S S - NS nije predala i da će formirati novu nacionalno odgovornu i demokratsku vladu i bez lidera Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme - sa radikalima, SPS, PUPS i liderom Liste za Sandžak Sulejmanom Ugljaninom.

"A, ako ne budemo mogli da se dogovorimo sa (lider SPS-a Ivica) Dačićem i (lider PUPS-a Jovan) Krkobabićem, onda idemo na nove izbore", rekao je Ilić u intervjuu sutrašnjim "Novostima".

Upitan da li veruje da će se koalicija SPS-PUPS-JS pocepati i da će Dačić i Krkobabić na jednu, a Marković na drugu stranu, Ilić je odgovorio: "Nećemo valjda da dozvolimo da totalno neozbiljni Palma sa svoja tri poslanika bude centralna figura u Srbiji".

Ilić je ne veruje u mogućnost da DS sa koalicijom okupljenom oko SPS i manjina obezbedi većinu u parlamentu i formira novu vladu.

"Ne verujem u tu mogućnost. Nije to politički prirodno. Neće SPS na to pristati.Vidite kako je u Beogradu, gde se SPS sam pita u toj njihovoj koaliciji.A, ako socijalisti ne budu pravili vladu sa nama - biće ponovo izbora", rekao je Ilić.

"Javno pitam Borisa Tadića koliko je platio Palmi. Neka nam Tadić to kaže.A ja znam da je već otvoreno tržište, da se sve kupuje i da postoji cenovnik. Znam cenu za jednog poslanika, a znam cenu i za celu partiju.Srbija je trenutno najprljavija pijaca.Ta trgovina će ugroziti stabilnost države", tvrdi Ilić.

On je rekao da su i njemu iz DS nudili da napusti Koštunicu i da sa njima uđe u vladu.

"Nudili su mi to više od deset puta. Zato ja i znam kolike su te cene poslanika ili političkih grupacija", kazao je Ilić i dodao da "nude svašta", ali da neće to još da kaže i da će sve reći uskoro.

Na pitanje hoće li ga kupiti, Ilić je odgovorio da on nema cenu.

"Ja nisam Palma. Ne pada mi na pamet da napustim Koštunicu", rekao je Ilić koji smatra da vlada mora da bude formirana što pre, jer je Srbija trenutno u nezapamćenoj ekonomskoj krizi.


libi - 7-6-2008 u 18:18

Citat:
Originalno postavio/la nacional
Na pitanje hoće li ga kupiti, Ilić je odgovorio da on nema cenu.

http://forum.bgdcafe.com/style_emoticons/default/2gunsfiring_v1.gifhttp://forum.bgdcafe.com/style_emoticons/default/amin.gif


Fagot - 7-6-2008 u 19:49

Dobro,to je jos jedan dokaz da nasi politicari jedno seju a drugo ubiraju.Malo mi je krivo zbog pojedinih stvari,Kako to odjednom SPS prihvatljv za sve,oni su evropska stranka koji ce da nas opamete.Oni su ti koji su sad na polozaju da odlucuju o sudbini Srbije,zar nisu odlucivali 10 god...Pitam se ja i mislim se,dali je to ispravno.
Sta mislite vi....


libi - 7-6-2008 u 19:55

To je politika Fagot... nista neobicno...


Fagot - 7-6-2008 u 20:13

Neznam Libi,meni deluje dosta neobicno.Sada su oni kao Mesija,oni ce da nas izvuku iz pakla i obecevaju raj kroz 4 god....


nacional - 7-6-2008 u 20:18

Citat:
Originalno postavio/la Fagot
Dobro,to je jos jedan dokaz da nasi politicari jedno seju a drugo ubiraju.Malo mi je krivo zbog pojedinih stvari,Kako to odjednom SPS prihvatljv za sve,oni su evropska stranka koji ce da nas opamete.Oni su ti koji su sad na polozaju da odlucuju o sudbini Srbije,zar nisu odlucivali 10 god...Pitam se ja i mislim se,dali je to ispravno.
Sta mislite vi....


Nije to politika , kako Libi kaže već sledeća stvar:

-2000 godine kad su bubnjari i zviždači izašli na ulice da demonstriraju protiv SPS-a , tad su grešili i bili u zabludi.
-grešili su i kad su Slobu poslali u HAg
-grešili su i kad su Miru i Marka napadali za kriminal
-grešili su i kad su nazvali bulevar po Zoranu Đinđiću , trebali su po Slobodanu MIloševiću
-grešili su mnogo a sad su shvatili i rešili da to isprave.

Jer, SPS je demokratska stranka, a DS je socijalistička partija...:hahaha:


Fagot - 7-6-2008 u 20:28

Bruka I sramota,ponekad se stidim....Zasto zivim ovde...U srbiji..Nisam ja za ovo


nacional - 7-6-2008 u 21:46

"Najveći Evropejac u Srbiji jeste gospodin Dragan Marković Palma. Nema ni najmanje sumnje da je tako. Oduvek sam to znao, nisam baš mogao to precizno da definišem i izrazim i bio sam prilično usamljen u toj spoznaji, ali sada to zna cela Srbija i Evropa. Solana je to i zvanično verifikovao i overio. Evropska budućnost Srbije u sigurnim je rukama.

Ali pitanje o tome ko je šampion na levici u Srbiji iskomplikovalo se. Vodi se mrtva trka. Uzalud se trudi Božidar Đelić da nas preko pariskog ”Monda„ pomirljivo ubedi da između DS-a i SPS-a ”nema programskih razlika„. Možemo ceniti Đelićev napor da ovu trku oglasi nerešenom, ali takmičenje u levičarstvu dramatično se zaoštrava.

Demokratska stranka pokazuje izuzetan potencijal u dokazivanju svoje leve opredeljenosti. Na ovim izborima ona je pod svoje skute stavila nekada krajnje pročetničku i antipartizansku stranku Srpski pokret obnove. Dakle, potpuno desničarsku stranku bez ikakvog izbornog rejtinga ”polevičarila„ je i uvela u Skupštinu Srbije. Zatim je u svoje krilo stavila neoliberalne ”eksperte„ i fanatične vernike tranzicije i sve ”levičarsk„ njišući unela u poslaničke klupe. Tu se nisu zaustavili, da bi dokazali svoju punu privrženost već zaboravljenim kominternovskim nalozima da Jugoslaviju treba raskomadati na bezbroj delova, a jedan od njih jeste Vojvodina, pustili su pod svoje skute i separatistu Nenada Čanka. I on, kao i Mlađan Dinkić, odavno misli da je deviza ”Kosovo je Srbija„ ni manje ni više nego ”kolektivno ludilo„.

Istoriju svog dolaska na lokalnu vlast u Beogradu, Demokratska stranka obeležila je svečanim rušenjem petokrake sa zgrade gradske skupštine. Tako je počelo. Onda su svim antifašističkim borcima i partizanskim herojima oduzeta imena ulica. Dan oslobođenja Beograda od fašističkih okupatora, 20. oktobar, prestao je da bude Dan Beograda. Svi spomenici levim antifašistima oskrnavljeni su i uništeni. Narodni heroji su sa svojim ordenjem bili doslovno pljuvani i fizički napadani po ulicama Beograda, i to u trenutku kada su išli na svoje skromne i poluilegalne proslave. Tako se kalila demokratska leva mladež.

Nastavilo se posle dolaska DOS-a na vlast u Srbiji. Blizu pedeset hiljada ljudi smenjeno je i izbačeno s posla zbog toga što su bili levičari ili bliski socijalistima. Kriznim štabovima otimane su uspešne firme. Paljene su kuće i nagrđivana deca socijalističkim pravcima. Oteta je zgrada SPS-a i do dana današnjeg ostalo je tako. Uhapšen je, pa kidnapovan, a kasnije i likvidiran predsednik SPS-a, Srbije i Jugoslavije – Slobodan Milošević.

Ukinut je Zakon o svojinskoj transformaciji SPS-a. DS je doneo novi zakon o privatizaciji po kojem je izvršena prava i principijelna pljačkaška privatizacija. Uništen je čitav niz preduzeća, a 400.000 radnika najureno je s posla. Penzioneri su dovedeni na ivicu gladi i smrti. Zdravstvena zaštita je svedena na minimum. Javna preduzeća su partijski privatizovana, a sada se očekuje i njihova potpuna privatizacija. Ukinuti su kolektivni ugovori. Sindikalno organizovanje potpuno je obesmišljeno. Najgoru tranziciju po svaku cenu sprovodili su levičari iz Demokratske stranke.

Usledila je i ”Sablja„ a zatim potpuno onemogućavanje sahrane Slobodana Miloševića. Ne samo da mu je uskraćeno grobno mesto, nego mu je svim sredstvima u Beogradu bilo zabranjivano i mesto za izlaganje posmrtnih ostataka. A na sve to je usledio je potpuno ”levičarski„ hepening sa balonima, veseljem i igrom. Sve te balondžije sada su ponos i dika DS levice i svi zajedno su na listi ”Za evropsku Srbiju„.

Sve navedeno do ovih izbora smatralo se neprijateljskom borbom u kojoj se nisu birala sredstva. Sada se u novom viđenju uočava da se tu u stvari radilo o sukobu na levici. Bio je to spor oko pravovernosti. Bio je to sukob oko toga ko su bolji ili veći levičari: oni iz DS-a ili oni iz SPS-a. Jer, kako kaže Boris Tadić, pozivajući socijaliste da ga podrže na vlasti: ”Jasno je da i DS i SPS idejno pripadaju Socijalističkoj Internacionali i da se obe stranke zalažu za socijalnu pravdu, zaštitu najugroženijih i jednake šanse za svakog građanina. U isto vreme, to su vrednosti na kojima je konstituisana Evropska unija„.

Pedigre levice i evropejstva, istovremeno, SPS-u je dodelio i sam Havijer Solana. Ako još socijalisti prihvate kao svoje sve gore opisane tekovine DS levice i priznaju sve svoje leve greške, eto stabilne vlade Srbije. Ako takav stav socijalista izostane i stvori se neka drugačije komponovana stabilna vlada, izostaće sva prethodna priznanja socijalista. Sukob na levici nastaviće se. Samo socijalisti neće više biti levičari i evropejci, već ”retrogradne snage mraka koje nas ponovo odvlače u paklene devedesete„, kada su vladali socijalisti.


Milorad Vucelic


Fagot - 8-6-2008 u 10:56

Danas sam citao u Blicu,velike sanse za premijera ima Rasim Ljajic kaze Tadic....Zasto?Zato sto ima najcistiju biografiju od svih politicara iz DS G17 SPS.....Eto to kaze Tadic....
E sada mogu se postaviti niz pitanja,sto se tice ovoga.........


nacional - 9-6-2008 u 22:20

Зашто је руски амбасадор позвао Ивицу Дачића на хитан састанак

Москва уценила СПС Косовом

Ако социјалисти формирају власт са Г17 плус и Борисом Тадићем, Русија диже руке од лобирања за покрајину, истакао Александар Конузин

У јучерашњим "Вестима" објавили смо, као врло извесну, могућност да будућу владу Србије формирају Борис Тадић и Ивица Дачић, односно коалиционе групације окупљене око Демократске странке и Социјалистичке партије Србије. Догађаји од понедељка до четвртка указивали су управо на такав закључак, а поменути развој догађаја најавио је и Драган Марковић Палма, председник Јединствене Србије, коалициони партнер социјалиста. Чак је и заменик председника радикала Томислав Николић у четвртак деловао као неко коме је јасно да СПС све више клизи у загрљај демократа. Али, Србија не би била то што јесте да у свакој ситуацији не постоји оно - међутим. Тако је и у овом случају.
Према поузданим сазнањима "Вести" у четвртак, у раним вечерњим сатима, руски амбасадор у Београду Александар Конузин ступио је у контакт с председником Социјалистичке партије Србије Ивицом Дачићем и затражио хитан састанак. Није неинтересантан податак да се пре тога Конузин и Дачић никада нису видели.

Извор "Вести" тврди да је Дачић одмах пристао на састанак и додаје да је тај сусрет вођи социјалиста створио нове проблеме. Наиме, руски амбасадор је Дачићу пренео најновији став Владе Русије у вези с формирањем Владе Србије. Према том ставу, у случају да СПС састави владу са Демократском странком и Г17, Москва ће значајно спустити ниво активности око заштите интереса Србије у вези с Косовом и Метохијом, односно заузеће пасиван став који би практично значио само вербалну подршку принципима међународног права, а искључио би до сада врло оштар став Русије по питању учлањења Косова у одређене међународне организације, почев од Уједињених нација. У таквом развоју догађаја, Русија више не би користила свој утицај и код значајног броја земаља блокирала процес признавања Косова као што то сада чини.

Извор "Вести" додаје да је састанак трајао око сат времена, да је био врло отворен, те да је Дачићу након сусрета са руским амбасадором савршено јасно да Русија неће мирно посматрати шта се догађа у Београду, односно да ће бранити своје интересе у региону, а тај интерес није, што је Дачићу и речено, да у Београду постоји влада коју ће контролисати НАТО структуре.

Према извору "Вести", службена Москва је од почетка разговора о формирању будуће владе Србије пажљиво пратила шта се догађа у Београду, а како се из дана у дан Запад све више укључивао у процес тражења оне владе у Србији која њима одговара - преузимајући потпуну контролу над тим процесом, пре свега кроз ангажовање америчког и британског амбасадора - у Москви је донета одлука да се интервенише. За почетак - упозорењем Социјалистичкој партији Србије, кључном фактору без којег нема нове владе.
Да је Ивица Дачић врло озбиљно схватио руско упозорење, говори његово оглашавање преко Тањуга, само сат након поменутог састанка, када је српској државној агенцији изјавио да ће се унутар његове коалиције интензивирати разговори у тражењу решења за превазилажење неспоразума са Војиславом Коштуницом и Томиславом Николићем.
http://www.enovosti.info/sr/opcija/btg_novosti/0/5804//Moskva/krenula/sa/%E2%80%9Cteskom/artiljerijom%E2%80%9D


Fagot - 10-6-2008 u 12:46

Kosovo je otislo otkad sebe,koliko se para tamo trosi zarad nicega.Na kosovu ima oko 120000 srba,daj da ih dovedemo u srbiju.Koliko ima sela napustenih,moze i jedan deo da ih stave po gradovima,lako moze da se nadje resenje.Dnevno ode oko 100000 evra na kosovo,kome?Kostunici i njegovim pijunima,Prorokovicu i Samardziculicnim bankarima od Kostunice.Kosovo,moze samo da bude kocnca Srbiji i nista vise....Te pare bi mogle da se uloze u istocnu i juznu srbiju jer ljudi bukvalno nemaju od cega da zive....Krivac za kosovo je Tito.
Ko mi ne veruje neka procita knjigu od Dobrice Cosica KOSOVO.


nacional - 10-6-2008 u 14:43

Nisi shvatio suštinu, a to je da su Rusi rekli Dačiću da pazi šta radi i da sa DSom ne pravi kombinacije.


Fagot - 10-6-2008 u 18:21

Jesam shvatio sam,bas sam na kafi danas sa kolegom pricao o tvom postu.
Nema sta,jasno je da rusima vise odgovara vlada DSS SRS SPS,Nego DS SPS manjine,jer onda bi im bila otvorena sirom vrata mogli bi da kupuju sve po Srbiji kao da su na otvorenoj pijaci.Naravno Kstunica i kompanija bi imali ociglednu dobit.Rusi nam "pomazu"oko kosova kako bi pokusali da vrate svoj poljuljani ugled u svetu.Oni Kosovo koriste kao paravan,za druge stvari......


nacional - 10-6-2008 u 20:09

Pa da to je u suštini samo njihov strateški interes a ne naravno da nama pomognu, ali reč Rusa ima jačinu...


Fagot - 10-6-2008 u 20:21

Ima jacinu tu si u pravu>Ali samo zato sto smo im mi to dozvolili.Jer su Rusi "uvek bili tu da nam pomognu".Pomogli su nam kroz istoriju toliko mnogo,da ne moraju vise da nam odmazu.
Koliko je malo potrebno da covek pod uticajem ideologije pocne da pravi gluposti.
Ko razume znace...


nacional - 10-6-2008 u 20:28

:Censored Emoticon:


libi - 11-6-2008 u 00:25

Citat:
Originalno postavio/la Fagot
Ko razume znace...

http://www.romance-cafe.com/images/forum/439.gif
Rusi nama i o nama...http://www.romance-cafe.com/images/forum/448.gif


radep001 - 12-6-2008 u 14:55

Na vest da je na prošlim predsedničkim izborima pobedio Boris Tadić, jedan čovek reče:"Ljudi, najebali smo".
Mislim da je u pravu.


nacional - 12-6-2008 u 16:44

Brana Crnčević


radep001 - 12-6-2008 u 18:52

Citat:
Originalno postavio/la nacional
Brana Crnčević


Trebalo je da malo sačekaš sa odgovorom,jer sam imao nameru da vidim koliko je vremena potrebno za mozganje odgovora nekim drugim učesnicima na ovu temu.


nacional - 12-6-2008 u 19:13

Evo i odgovora : Milion godina...


Fagot - 12-6-2008 u 19:13

Brana Crncevic nije nista drugo nego,puki prostak i umisljena budala.


nacional - 12-6-2008 u 19:15

:a080:
Zar i ti sine... brute...


libi - 12-6-2008 u 22:34

Jer o ovome pricate?:whistle:

Brana Crncevic :

Pitao me voditelj " Gospodine Crncevicu, probudite se u ponedeljak ujutru, otvorite novine i procitate na prvoj strani novina "Predsednik Srbije - Boris Tadic" Sta je Vas komentar?
Rekoh...Nista.Uzeo bih kafu, zapalio cigaretu i rekao "Ljudi, najebali smo...


Fagot - 13-6-2008 u 12:41

Bas o tom prostaku i nacionalisti koji bi od Srbije zajedno sa Seseljom i Tomom grobarom da napravi svojevrsnu totalitarnu ili licnu vlast kao sto je to radio svoje vremeno Josip broz Tito.
Ala bi svanulo nekima...


radep001 - 13-6-2008 u 14:28

Kako je lepo biti pametan,a uz to pun znanja i hrabrosti.


wltz - 13-6-2008 u 15:36

Mislis na Rodshilda?


radep001 - 13-6-2008 u 15:41

Za sada imamo više ekspozitura sa krajnjim ciljem izbora glavnog.
Rodšild je jedan od njih.

Mislim da ima još nešto,a to je čipovanje.
To je budućnost koju nam nudi onaj jednooki sa vrha piramide.

http://i301.photobucket.com/albums/nn56/radep001/VTS_01_5frame392.jpghttp://i301.photobucket.com/albums/nn56/radep001/VTS_01_1frame5851.jpg


Fagot - 13-6-2008 u 18:30

ALO BRE OBRISI TE OVE POSTOVE...


radep001 - 13-6-2008 u 19:32

:g010::g010::g010:


wltz - 13-6-2008 u 22:16

Smatram da ova tema moze da se zatvori jer na pomolu je nova Vlada a tema se bavi vec nepostojecom bivsom Vladom.