RTM Forum - pismo (original)

pismo
Sneza - 10-12-2007 u 20:55

Prolazeći pored sobe svog sina, otac je bio zapanjen videvši krevet lepo poravnan i sve uredno i pospremljeno. Tada je video pismo na jastuku. Na njemu je pisalo "Tata".
Sa najgorim slutnjama, otvorio je pismo i počeo da čita držeći ga drhtavim rukama:

" Dragi tata,

Pišem ti s velikom žalosti i tugom. Morao sam pobeći sa mojom novom curom jer sam hteo izbeći scenu s tobom i mamom...

U Jani sam našao pravu strast i ona je tako lepa.... Znam da je ti ne bi prihvatio zbog svih njenih piercinga, tetovaža i njene uske motorističke odeće kao i zbog toga što je ona toliko starija od mene, ali to nije samo ljubavna strast.
Tata, ona je trudna. Jana kaže da ćemo biti jako srećni. Ona ima kamp-kućicu u šumi i hrpu drva za loženje što će nam biti dovoljno za celu zimu.
Želimo imati još puno dece. Jana mi je otvorila oči činjenicom da marihuana stvarno ne šteti nikome. Uzgajat ćemo je i razmenjivati sa drugim ljudima u Komuni za kokain i ekstazy. U međuvremenu, molit ćemo se da će medicina ipak uskoro naći lek za AIDS da Jani bude bolje; ona to zasigurno zaslužuje.
Ne brini, tata, meni je sad 15 godina i znam se brinuti o sebi. Siguran sam da ćemo vam kad-tad doći u posetu da vidite svoju unučad.

Tvoj sin Željko

P.S. Tata, ništa od toga nije istinito. Ja sam preko puta kod Tomice kući. Hteo sam te samo podsetiti da u životu ima puno gorih stvari od one školske knjižice na mom pisaćem stolu.

Volim te! Nazovi kad bude sigurno da se mogu vratiti kući! "